- Libya er ikke et land. Svarte afrikanere som oss blir behandlet verre enn dyr

Det er like mange historier på denne båten som det er mennesker. Dette er historien til Marie.

- Libya er ikke et land. Svarte afrikanere som oss blir behandlet verre enn dyr
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Å være på båten Argos i Middelhavet er en unik og utrolig opplevelse - annerledes enn noe annet jeg har opplevd i mine 9 år med Leger Uten Grenser: Nærheten vi får med menneskene vi hjelper er overveldende og vakker.

På båten er det umulig å skape avstand mellom oss når vi har 500 mennesker fra mer enn 12 ulike land på en liten båt midt i internasjonalt farvann. I det øyeblikket er vi alle, bokstavelig talt, i samme båt, uten grenser. 

Alle kollegaene mine er sterkt berørt av denne opplevelsen: kontrasten mellom dramaet og intensiteten under en redningsoperasjon, og den ekstreme gleden og lettelsen når alle er trygge ombord, treffer oss hardt i hjertet.

Det er umulig å se på eller snakke om disse menneskene som tall — eller til og med som migranter eller flyktninger — etter å ha opplevd en redningsoperasjon. De er rett og slett personer, helhjertede og tredimensjonale mennesker som oss. Det er like mange historier på denne båten som det er mennesker, og vi oppdager mer og mer av hver eneste individuelle historie mens båten tar oss tilbake mot Italia. Det tar to døgn, et hav av tid til å bli kjent og knytte bånd.  

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.