Libya forbyr religiøse partier

De kan heller ikke være en forlengelse av et politisk parti i utlandet, eller motta økonomisk støtte fra utlandet.

LIBYA: To unge gutter sitter på en skuter under feiringen av jubileet til 17. februar-revolusjonen i Tripoli. Foto: REUTERS/Ismail Zitouny/NTBScanpix
LIBYA: To unge gutter sitter på en skuter under feiringen av jubileet til 17. februar-revolusjonen i Tripoli. Foto: REUTERS/Ismail Zitouny/NTBScanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Libyas nye makthavere forbyr politiske partier med utspring i religion, regioner eller klaner.

- Politiske partier og sammenslutninger bør ikke baseres på grunnlag av regionale, klanmessig eller religiøs tilknytning, sier et medlem av Det nasjonale overgangsrådet.

- De kan heller ikke være en forlengelse av et politisk parti i utlandet, eller motta økonomisk støtte fra utlandet, sier Mustafa Landi som sitter i rådets justiskomié.

Libya planlegger å holde valg til ny nasjonalforsamling innen 19. juni, men bare 80 plasser vil være forbeholdt kandidater fra politiske partier og sammenslutninger. 120 plasser blir forbeholdt uavhengige kandidater.

Libyas tidligere leder Muammar Gaddafi, som ble styrtet og drept av opprørere i fjor, forbød politiske partier og sammenslutninger under sin tid ved makten.

I Egypt og Tunisia, som også opplevde regimeskifte etter opprør i fjor, har islamistene siden gjort det godt i valg.

Det samme ventes å skje i Libya, der Det muslimske brorskap står sterkt. Brorskapet har gjort det klart at de ikke vil delta i valget, men har oppfordret medlemmene sine til å danne egne partier.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer