Libya godtar Lockerbie-rettssak

Libyas Folkekongress aksepterte tirsdag forslaget om at Lockerbie-saken føres for en domstol i et nøytralt land.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

I sommer kom forslaget om at saken kunne føres i et nøytralt land, og alt da signaliserte Libya at dette var en interessant løsning. Saken er nå behandlet i Folkekongressen, landets lovgivende forsamling, og ifølge den statlige libyske fjernsynskanalen har Libya nå gitt klarsignal til at saken kan føres i et nøytralt land.

Folkekongressen oppfordrer de tre partene i saken, Libya, Storbritannia og USA om å fjerne alle hindringer som står i veien for at saken kan komme opp så raskt som mulig.

Forbehold

Nyheten ble hilst med lettelse i Storbritannia, men det ble tatt forbehold om at meldingen som ble formidlet av det statlige libyske fjernsynet, er korrekt.

- Hvis dette er riktig, er det gode nyheter. Men foreløpig er det bare en libysk medierapport, sa en talsmann for det britiske utenriksdepartementet, som ville avvente en formell kunngjøring fra Libya via FNs generalsekretær.

USA og Storbritannia har gjort det klart at Libya må kommunisere gjennom FNs generalsekretær Kofi Annan. Annan besøkte Libya tidligere denne måneden i et forsøk på å få landets myndigheter til å utlevere de to bombemistenkte for at de skal kunne stilles for retten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer