Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Libya hinter om militæraksjon etter drapet på USAs ambassadør

I dialog om saken med USA.

MILITÆRAKSJON:Den libyske presidenten Mohammed el-Megarif vurderer en militæraksjon i kjølvannet av drapet på den amerikanske ambassadøren i landet Chris Stevens. Foto: Mohammad Hannon / AP / NTB Scanpix.
MILITÆRAKSJON:Den libyske presidenten Mohammed el-Megarif vurderer en militæraksjon i kjølvannet av drapet på den amerikanske ambassadøren i landet Chris Stevens. Foto: Mohammad Hannon / AP / NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Libyas president Mohamed al-Magariaf, har sagt at militære reaksjoner nå blir vurdert mot de militante opprørene som er beskyldt for drapet på USAs ambassadør Chris Stevens, det skriver The Guardian.

I dialog med USA Magariaf bekrefter også at han har vært kontakt med USAs folk i Washington for å diskutere angrepet på den amerikanske ambassaden i Benghazi, og teorien om at den militante islamistiske gruppen Ansar al-Sharia kan stå bak.

- Det ser ut til at Ansar al-Sharia om dette angrepet. Noen ser ut til å ha vært for å delta i angrepet, mens andre har vært mot. Vi er nå i gang med å etterforske dette, sier Magariaf.

Amerikanske soldater
er allerede i Libya for å beskytte sine diplomater, etter om lag 50 personer er pågrepet i Libya etter det væpnede angrepet mot USAs konsulat i byen Benghazi øst i landet tirsdag kveld.

- Planlagt angrep Magariaf mener det er tydelig at angrepet har vært planlagt.

- Dette har vært planlagt av utlendinger. Folk som kom til Libya for kun få måneder siden, mener Magariaf.

Det er stikk i strid med USAs oppfatning. USAs FN ambassadør Susan Rice sa i går at hun mener angrepet på konsulatet var en spontan reaksjon på den islam-kritiske filmen «Muslimenes uskyld», og at den virker inspirert av demonstrasjonene utenfor USAs ambassade i Kairo noen timer tidligere.

- Så virker det til at demonstrasjonen ble kapret av ekstremister med tyngre våpen, mener Rice.

Hun mener det er for tidlig å si om det er al-Qaida eller andre terrorgrupper som står bak angrepet.

Statsministerens støtte En fra den libyske etterretningstjenesten uttaler til The Guardian at det nå er mellom 12-14 personer som de mistenker for å være arkitektene bak angrepet.

SYMPATI Flere libyere uttrykte sin sympati med USA etter drapet på den amerikanske ambassadøren Chris Stevens. Foto: Mohammad Hannon / AP / NTB Scanpix.
SYMPATI Flere libyere uttrykte sin sympati med USA etter drapet på den amerikanske ambassadøren Chris Stevens. Foto: Mohammad Hannon / AP / NTB Scanpix. Vis mer

Magariaf mener statsminister Mustafa Abushagur, støtter en militæraksjon.

Hvis aksjonen blir gjennomført mot de rundt 100 menneskene i Ansar Al-sharia brigaden, frykter mange at reaksjonene kan bli massive fra andre militante islamistiske grupper.

SNAKKER SAMMEN: Libyas president sier han er i dialog med USA om hvilke reaksjoner de vurderer etter drapet på den amerikanske ambassadøren Chris Stevens. Her er president Barack Obama og utenriksminister Hillary Clinton på sermonien ved de fire drepte diplomatenes tilbakekomst. Foto: Jason Reed / Reuters / NTB Scanpix.
SNAKKER SAMMEN: Libyas president sier han er i dialog med USA om hvilke reaksjoner de vurderer etter drapet på den amerikanske ambassadøren Chris Stevens. Her er president Barack Obama og utenriksminister Hillary Clinton på sermonien ved de fire drepte diplomatenes tilbakekomst. Foto: Jason Reed / Reuters / NTB Scanpix. Vis mer
PROTEST: En anti-islamsk film utløst protester flere steder i Midtøsten, og fire amerikanske statsborgere ble drept i et angrep mot USAs konsulat i Benghazi, Libya. Foto:  Mohammad Hannon / AP / NTB Scanpix.
PROTEST: En anti-islamsk film utløst protester flere steder i Midtøsten, og fire amerikanske statsborgere ble drept i et angrep mot USAs konsulat i Benghazi, Libya. Foto: Mohammad Hannon / AP / NTB Scanpix. Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media