Libya klar til å betale

Libya kunngjorde onsdag at landet i prinsippet er klar til å betale erstatning til ofrene etter Lockerbie-tragedien i 1988.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- Når det gjelder erstatning, som et prinsipp, jo, vi kommer til å gjøre noe med den saken, sa utenriksminister Mohammed Abderrahmane Chalgam etter et møte med den britiske Midtøsten-ministeren Mike O'Brien onsdag.

- Når det gjelder ansvar, så diskuterer vi den saken - vi er klare til å kvitte oss med den hindringen, sa Chalgam videre. Han sa også at Libya ønsker å formalisere sitt forhold til USA.

Ifølge britiske tjenestemenn på stedet er Chalgams uttalelser de klareste, offentlige kommentarene Libya noen gang er kommet med for å møte krav som er stilt for at resten av sanksjonene som ble pålagt etter Lockerbie, skal heves.

Jim Swire, som er talsmann for de etterlatte, ønsker det libyske utspillet forsiktig velkommen.

- Jeg tror vi skal oppfatte dette som et betraktelig steg i riktig retning. Men å betale erstatning er selvfølgelig bare en av tingene Libya må gjøre hvis FN-sanksjonene skal fjernes en gang for alle, sier Swire til fjernsynskanalen Sky News.

270 personer ble drept da et Pan Am-fly eksploderte over Lockerbie i Skottland i 1988. Libyas leder Muammar Gaddafi har alltid insistert på at Libya ikke hadde noe å gjøre med terroraksjonen mot flyet. Men en libysk agent ble i fjor funnet skyldig av en britisk domstol i Nederland og dømt til livsvarig fengsel for sin medvirkning.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer