Libya opprettholder dødsdom

Helsearbeidere dømt for å ha hiv-smittet barn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Høyesterett i Libya opprettholder dødsdommen mot seks utenlandske helsearbeidere. De seks er dømt for å ha hivsmittet barn.

Dermed havner helsearbeidernes skjebne i hendene til et organ kalt Libyas høye justisråd, et regjeringskontrollert organ som har myndighet til å omgjøre dødsdommer.

Eksperter har sagt at det trolig kun vil skje dersom vestlige land og Libya blir enige om betaling til et fond som skal brukes til å dekke behandlingen av de hivsmittede barna som fremdeles lever.

Fem bulgarske sykepleiere og en palestinsk lege ble i desember i fjor funnet skyldige i bevisst å ha smittet 426 barn med hiv.

Vestlige eksperter har uttalt at det var uaktsomhet og dårlig sykehushygiene som er den virkelige årsaken til at barna ble smittet, og at de seks helsearbeiderne er blitt utpekt til syndebukker.

Straffesaken mot helsearbeiderne har vært et hinder for Libyas forsøk på å forbedre forbindelsene til EU og USA og å få slutt på flere tiår med diplomatisk isolasjon.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer