Libya-penger kan ha gått til Sør-Afrika

40 millioner fra Hydro til mc-firma?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Hydro kan ha betalt 40 millioner kroner knyttet til de mistenkelige Libya-avtalene til et firma i Sør-Afrika som blant annet oppgir å drive med motorsykler, husholdningsvarer og restauranter.

Mannen som skulle bistå Saga Petroleum med å få tilslag på oljefelt i Libya, knyttes ifølge Dagens Næringsliv til en postboks i Libya og en postboks i Sør-Afrika.

Avisens undersøkelser viser at beløpet på 6,85 millioner dollar som Hydro betalte til konsulenten i 2000 og 2001, kan ha blitt overført til et selskap ved navn Vexol s a. Det er registret på postboksen i Sør-Afrika, altså på motsatt side av det afrikanske kontinentet som Libya.

Uten regnskap

Ifølge opplysningene som ble registrert ved opprettelsen av selskapet i 1997, driver det med «engros, detaljhandel, reparasjon av kjøretøy, motorsykler og husholdningsvarer, hoteller og restauranter».

Myndighetene i Sør-Afrika oppgir at selskapet ikke har levert regnskaper de siste tre årene, og at det trolig aldri er sendt inn regnskap siden det ble etablert.

På selskapets adresse er det opprettet et datterselskap, men der har ingen av de DN har snakket med, hørt om mannen som opprettet selskapene, en libyer ved navn Abdurrazag Khaclea Gammudi.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer