I LYDOPPTAK: Det som skjer i Libya, er et narrespill som bare kan finne sted takket være luftangrepene, som ikke vil pågå i all evighet, sier Muammar Kadhafi i et nytt lydopptak. Foto: Max Rossi / Scanpix
I LYDOPPTAK: Det som skjer i Libya, er et narrespill som bare kan finne sted takket være luftangrepene, som ikke vil pågå i all evighet, sier Muammar Kadhafi i et nytt lydopptak. Foto: Max Rossi / ScanpixVis mer

- Libya utsatt for et narrespill

I et nytt lydopptak sier Muammar Kadhafi at det som skjer i Libya, er et narrespill og at NATO-bombingen ikke vil kunne pågå i all evighet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Opptaket ble tirsdag offentliggjort av den arabiske TV-kanalen Arrai, som har base i Syria. Det er det første opptaket av Kadhafi på flere uker.

- Det som skjer i Libya, er et narrespill som bare kan finne sted takket være luftangrepene, som ikke vil pågå i all evighet, sier den styrtede diktatoren.

Han hevder at regimet hans er basert på folkeviljen, og at det ikke kan styrtes.

- Det politiske systemet i Libya er et system basert på folkets makt, og det er umulig at dette systemet blir fjernet, sier Kadhafi før han advarer folk mot å glede seg for tidlig.

- Gled dere ikke, og tro ikke at et regime er styrtet og et annet innsatt ved hjelp av angrep fra luften og sjøen, sier Kadhafi i den korte meldingen.

Det antas at Kadhari fortsatt befinner seg i Libya selv om flere i hans nærmeste familie har flyktet til Algerie og Niger.

(NTB)