Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Libyas justisminister går av

Grunnet myndighetens voldsbruk mot demonstrantene.

VOLDSOMME PROTESTER I TRIPOLI: Og nå kan demonstrasjonene ha fått sin første virkelige konsekvens, ved at Libyas justisminister har gått avi. Foto: EPA/Sabri Elmhedwi/Scanpix
VOLDSOMME PROTESTER I TRIPOLI: Og nå kan demonstrasjonene ha fått sin første virkelige konsekvens, ved at Libyas justisminister har gått avi. Foto: EPA/Sabri Elmhedwi/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den dramatiske meldinga bringes av nyhetsbyrået Reuters ved 1520-tida norsk tid. Byrået siterer den libyske avisa Quryna.

Avisa skriver at ministeren meldte dette selv i et telefonintervju.

Mustafa Abdel Jalil skal allerede mot slutten av forrige måned ha gjort det klart at han ønsket å trekke seg, i protest mot måten landet ble styrt på.

Ville sette fanger fri Ministeren skal også ha forhandlet om å få satt et hundretalls fanger fri, som satt fengslet uten lov og dom. At dette mislykkes skal ha påvirket avgjørelsen hans.

Reuters-meldinga er foreløpig ikke bekreftet av andre medier.

I Tripoli skal demonstrantene i dag ha ransaket redaksjonslokalene til den satseide tvkanalen og satt fyr på offentlige bygninger og en politistasjon, skriver Fox News.

Fordømmer drapene EUs utenriksministre fordømte i dag drapene på demonstranter i Libya når de møttes for å diskuetere utfallet av bølgen av uro i Nord Afrika og Midtøsten den siste tiden.

Ministre fra Storbritannia, Frankrike, Tyskland og Italia uttrykte bekymring for muligheten for en strøm av illegale immigranter fra Nord Afrika etter at Libya forrige uke truet med å stoppe samarbeidet med regulere flyktningerstrømmen.

Over 200 mennesker har blitt drept siden uroen og demonstrasjonene startet i Libya for en uke siden. Demonstrantene tok til gatene for å kreve Mouammar Kadhafis avgang.

Dagbladet kommer med mer.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media