OMRINGET: Muammar Kadhafis tidligere etterretningssjef Abdullah al-Senussi (bildet) var omringet i et hus sør i Libya før han ble fanget. Foto: Reuters/Paul Hackett/Scanpix
OMRINGET: Muammar Kadhafis tidligere etterretningssjef Abdullah al-Senussi (bildet) var omringet i et hus sør i Libya før han ble fanget. Foto: Reuters/Paul Hackett/ScanpixVis mer

Libyas siste krigs-forbryter er fanget

Etter at han ble omringet i søsterens hus.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Muammar Kadhafis tidligere etterretningssjef Abdullah al-Senussi befant seg i et hus omringet av soldater sør i Libya før han nå har blitt fanget, melder en av landets tv-kanaler ifølge BBC.

Abdullah al-Senussi oppholdt seg i det som er hans søsters bolig.

Al-Senussi er etterlyst for krigsforbrytelser av Den internasjonale straffedomstolen (ICC) i Haag.

Etter at den avdøde diktatoren Muammar Kadhafis sønn Saif al-Islam ble arrestert natt til lørdag, var al-Senussi den siste av landets krigsforbrytere på frifot.

Abdullah al-Senussi var Muammar Kadhafis svoger, og en av den avdøde lederens mest betrodde hjelpere. Han skal også ha vært en av Saif al-Islams nærmeste rådgivere, ifølge lekkede dokumenter fra amerikanske ambassader.

Den tidligere etterretningssjefen er etterlyst av ICC i forbindelse med undertrykkelsen av protestene mot Gaddafi styre tidligere i år.

Han er også anklaget for brudd på menneskerettighetene, deriblant hans ved å ha vært involvert i massakren i 1996 av mer enn 1000 innsatte i Abu Salim fengselet i Tripoli.