FRATRER: Libyas internasjonalt anerkjente statsminister Abdullah al-Thinni, som ble jaget ut av hovedstaden Tripoli av opprørere i august 2013, kunngjør at han går av. Foto: REUTERS/Esam Omran Al-Fetori/Files
FRATRER: Libyas internasjonalt anerkjente statsminister Abdullah al-Thinni, som ble jaget ut av hovedstaden Tripoli av opprørere i august 2013, kunngjør at han går av. Foto: REUTERS/Esam Omran Al-Fetori/FilesVis mer

Libyas statsminister går av

Abdullah al-Thinni.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Libyas internasjonalt anerkjente statsminister Abdullah al-Thinni, som ble jaget ut av hovedstaden Tripoli av opprørere i august 2013, kunngjør at han går av.

- Jeg trekker meg offisielt og vil overlevere min avskjedssøknad til nasjonalforsamlingen søndag, sier Thinni i et intervju med libysk TV.

Libya har vært preget av anarki og kaos siden opprørere med luftstøtte fra Norge og andre NATO-land i 2011 styrtet landets mangeårige leder Muammar Gaddafi.

Den nye regjeringen og nasjonalforsamlingen ble jaget ut av hovedstaden Tripoli i august 2013, og en allianse av militante islamistgrupper og klanbaserte militsgrupper opprettet deretter en ny regjering og nasjonalforsamling under paraplyen Nasjonalkongressen.

Verdenssamfunnet anerkjenner dem ikke og holder fast ved at det er den forrige regjeringen og nasjonalforsamlingen som har søkt tilflukt i Tobruk øst i landet, som er de rettmessige makthaverne.

FN har i lengre tid forsøkt å forhandle fram en avtale mellom de to hovedrivalene i Libya, men uten å lykkes.

Partene møttes tirsdag til en ny forhandlingsrunde i Genève, og FNs spesialutsending Bernardino Leon oppfordret dem til å danne en nasjonal samlingsregjering innen utgangen av august.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram