Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Libyas statsminister kidnappet

Det bekrefter landets myndigheter.

BORTFØRT: Ali Zeidan, Libyas statsminister, er bortført fra et hotell i hovedstaden Tripoli. Foto: Abdeljalil Bounhar / AP / NTB Scanpix
BORTFØRT: Ali Zeidan, Libyas statsminister, er bortført fra et hotell i hovedstaden Tripoli. Foto: Abdeljalil Bounhar / AP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Libyas statsminister Ali Zeidan er bortført av opprørere, melder CNN.

Statsministeren er ifølge den amerikanske kanalen tatt til et ukjent sted. Han oppholdt seg på Corinthian Hotel i sentrum av hovedstaden Tripoli da han ble kidnappet, og ble ført ut til en ventende bilkortesje og kjørt av gårde, ifølge en ansatt på hotellet.

- En pågripelse Kidnappingen skal ha foregått uten bruk av skytevåpen, og den hotellansatte sier opprørerne var respektfulle, og at de «ikke forårsaket problemer». En vakt sier til nyhetsbyrået Reuters at det hele artet seg som «en pågripelse».

Det var umiddelbart forvirring rundt kidnappingen i de offisielle libyske kanalene. Først meldte Zeidans Facebook-side at bortføringen var «et rykte» - men dette ble seinere dementert, med begrunnelsen at statsministerens folk var tvunget til å melde dette av kidnapperne.

Zeidan har sittet som statsminister siden november i fjor. Den tidligere diplomaten, som er utdannet advokat, leder regjeringspartiet Det nasjonale parti for utvikling og velferd, og er regjeringssjef for en bred koalisjon i det libyske parlamentet.

Uro Under borgerkrigen i 2011 fungerte Zeidan som kontaktmann mellom det libyske overgangsrådet og EU, og sørget for støtte til opprøret mot Muammar Kadhafi.

Libya har etter Kadhafis fall vært preget av fortsatt politisk uro; stammemilitser slåss innbyrdes, og deler av landet er kontrollert av islamistiske grupperinger. For et år siden ble USAs ambassadør drept i havnebyen Benghazi.

Dagbladet følger saken.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media