ANHOLDT:  Her blir migranter om bord en båt anholdt av den libyiske marinen 20. september i år. Noen dager etter skal Libyas største menneskesmugler angivelig ha blitt drept. Nå hersker det likevel tvil om dødsnyheten. Foto: Reuters / NTB Scanpix
ANHOLDT: Her blir migranter om bord en båt anholdt av den libyiske marinen 20. september i år. Noen dager etter skal Libyas største menneskesmugler angivelig ha blitt drept. Nå hersker det likevel tvil om dødsnyheten. Foto: Reuters / NTB ScanpixVis mer

Libyas største menneske-smugler skal være drept i Tripoli. Nå hersker tvilen rundt hvem som drepte ham

Ble angivelig skutt og drept med sine åtte livvakter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Fredag denne uka skal angivelig Salah al-Maskhout, Libyas største menneskesmugler, skutt og drept sammen med sine åtte livvakter i Tripoli, hovedstaden i Libya.

Den dramatiske skyteepisoden som ifølge The Telegraph skal ha funnet sted nær Tripolis største sykehus, da Maskhout forlot en slektnings hjem.

Han og livvaktene hans skal angivelig ha blitt drept av en gruppe på fire menn som brukte kjøretøyene sine til å blokkere Maskhouts bil inne da han forlot slektningens hjem, før de skjøt og drepte han og livvaktene hans.

Sår tvil rundt historien Historien ble spredd verden rundt, men nå hersker det tvil rundt nær sagt hver eneste del av den i utgangspunktet ukompliserte historien.

Ikke minst svirrer ryktene omkring hvem som faktisk sto bak det som på papiret ser ut til å være en målrettet likvidering av Maskhout, mannen som blir ansett som mesterhjernen bak den største smugleroperasjonen som frakter flyktninger over Middelhavet og til Europa.

Skyldte på Italia Myndighetene i Tripoli gikk tidlig ut og anklaget Italias spesialstyrker for å stå bak likvideringen. Italia på sin side har svart på anklagene og benekter enhver form for involvering i skytingen.

Da benektelsen kom, skiftet ryktemølla retning. Hvis det ikke var spesialstyrker fra EU-landet Italia, kanskje det var den italienske mafiaen, Maskhouts smuglekonkurrenter.

Var det Maskhout? Omtrent paralelt som ryktene om hvem som faktisk tok liv av Maskhout, begynte også ryktene om at Maskhout likevel ikke var død å svirre rundt. Det som skal være slektnigner av Maskhout sendte ut en uttalelse som hevdet at han var i live, og bodde i en annen libysk by Zuwara.

Byen er ifølge Telegraph velkjent som Libyas største senter for menneskesmugling.

Angrepet reellt Ifølge The Guardian har Italias regjering sagt at den kjente menneskesmugleren døde i angrepet på fredag, men siden ryktemølla har fått fart på seg, er ingen i Libya helt sikre på om Maskhout er død eller ikke.

En ting er imidlertid sikkert: Det voldelige angrepet som tok liv av et nesten to-sifret antall menn i Tripoli fredag, faktisk fant sted.