Libyer dømt for planlegging av Benghazi-angrep – frikjent for drap

En libyer er i en amerikansk domstol dømt for mindre alvorlige terrortiltalepunkter for Benghazi-angrepet der USAs ambassadør ble drept, men frikjent for drap.

DØMT: Ahmed Abu Khattala. Foto: USAs justisdepartement
DØMT: Ahmed Abu Khattala. Foto: USAs justisdepartement Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Libyeren er navngitt som Ahmed Abu Khattala. Rettssaken mot 46-åringen varte i sju uker ved en sivil domstol i Washington. Han er frikjent på de alvorligste tiltalepunktene.

Khattala var leder for en opprørsgruppe og var blitt fotografert mens han så på at angrepet utfoldet seg 11. september 2012. Men påtalemyndigheten var ikke i stand til å overbevise juryen om at Khattala var direkte ansvarlig for drapene på fire amerikanere.

Khattala er den første personen som er tiltalt og dømt for Benghazi-angrepet. Han er dømt på fire tiltalepunkter, blant dem for å ha bistått med materiell støtte til en terrorhandling, for ødeleggelse av eiendom og for å sette liv i fare, og for å ha vært i besittelse av våpen.

Men han er frikjent på 14 andre tiltalepunkter. Likevel risikerer han opptil 60 års fengsel for de fire punktene han nå er dømt for, skriver The New York Times.

USAs ambassadør Chris Stevens ble drept i angrepet. Det ble også tre andre amerikanere.

Angrepet førte til en rekke granskninger i Kongressen for å avdekke hva som gikk galt, og om daværende president Barack Obamas administrasjon hadde gitt villedende opplysninger om angrepet. Hillary Clinton var utenriksminister da angrepet fant sted.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer