Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Libyere leverte fra seg geværer og raketter

Etter opprøret mot Kadhafi.

LEVERTE VÅPEN: En libysk mann leverer fra seg et Kalasjnikov AK-47 automatgevær til de nye myndighetene. Foto: SABRI ELMHEDWI / EPA / NTB SCANPIX
LEVERTE VÅPEN: En libysk mann leverer fra seg et Kalasjnikov AK-47 automatgevær til de nye myndighetene. Foto: SABRI ELMHEDWI / EPA / NTB SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den libyske hæren samlet inn ammunisjon og hundrevis av våpen i landets to største byer Tripoli og Benghazi lørdag.

En jevn strøm av menn møtte opp ved innsamlingsstedene. De leverte inn både lette og tyngre våpen, inkludert varmesøkende raketter, stridsvogngranater og miner. En person ville til og med gi fra seg en stridsvogn. Det ble avtalt at han skulle overlevere den på et hemmelig sted.

- Vi er overveldet av det positive oppmøtet, sa oberst Abdullah Khalifa, som hadde ansvaret for innsamlingen i Tripoli.

I tiden før innsamlingen har det vært holdt folkemøter mot militsgruppene og til støtte for en samlet hær i Libya, som i fjor kastet sin mangeårige leder Muammar Kadhafi.

Lørdagens innsamling ble støttet av livesendinger på den private TV-stasjonen al-Hurra, og arrangørene lokket med loddtrekning med flere premier til dem som leverte inn våpnene sine. På grunn av det store oppmøtet, måtte innsamlingsstedene holde åpent lenger enn planlagt.

Selv om det ble levert inn store mengder våpen og ammunisjon lørdag, utgjør det bare en liten del av de store mengdene som ble spredd under og etter opprøret mot Kadhafi. Det blir likevel omtalt som et skritt i riktig retning.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media