Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Libysk hær i voldsomme kamper mot al-Qaida-gruppe

Minst fem drept. Skoler stengt, og folk holder seg hjemme.

FULLT KAOS:  Innbyggere i den libyske byen Benghazi gjemmer seg bak brennende biler mens de prøver å få en oversikt over hva som skjer i nabolaget deres. Medlemmer av den jihadistiske gruppa Ansar al-Sharia og den libyske hæren har det siste døgnet kjempet voldsomt mot hverandre, og flere er drept. Skolene er stengt og mange holder seg innendørs, melder Libyan Youth Movement. Foto:  Esam Omran Al-Fetori / Reuters / Scanpix
FULLT KAOS: Innbyggere i den libyske byen Benghazi gjemmer seg bak brennende biler mens de prøver å få en oversikt over hva som skjer i nabolaget deres. Medlemmer av den jihadistiske gruppa Ansar al-Sharia og den libyske hæren har det siste døgnet kjempet voldsomt mot hverandre, og flere er drept. Skolene er stengt og mange holder seg innendørs, melder Libyan Youth Movement. Foto: Esam Omran Al-Fetori / Reuters / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Libyere i den østlige byen Benghazi våknet i natt til voldsomme skuddvekslinger ute i gatene. Da de så ut vinduene, så de også voldsomme røykskyer stige opp i lufta flere steder i byen. Minst fem personer er drept i voldsomme sammenstøt mellom den libyske hæren og den ekstreme islamistiske gruppa Ansar al-Sharia, melder talsmenn ifølge BBC.

I tillegg til de drepte, skal et stort antall folk, både i Ansar al-Sharia og i hæren, være skadd.

Kamp mot militser «Akkurat nå pågår det voldsomme kamper utenfor. De startet klokka to om natta og pågår fremdeles, sju timer seinere. Kraftige våpen blir brukt i tett befolkede områder. Røyk stiger opp og smellene fra kampene jaller i Fwaihat-omårdet. Skoler er stengt og folk holder seg i hjemmene sine», melder Libyan Youth Movement.

De siste ukene har det vært en rekke sammenstøt i Libya, både i hovedstaden Tripoli og andre steder. I forrige uke ble  Libyske myndigheter - og libyere flest - har fått nok av de mange militsene og gruppene som har overtatt kontrollen av en rekke områdere i landet.

For ti dager siden ba landets statsminister, Ali Zeidan, alle militsgrupper forlate hovedstaden Tripoli. Det medførte i kraftige sammenstøt og minst 45 ubevæpnede mennesker ble drept. Den siste uka har det vært en rekke demonstrasjoner over hele Libya. Folk flest er lei av de mange militsene, og krever at den libyske regjeringen klarer å få i stand en ordentlig hær og et fungerende politi.

Kaller inn flere folk Libyas hær innkaller nå alle sine folk for å bekjempe Ansar al-Sharia og andre militsgrupper som nekter å legge ned våpnene sine, melder miltære talsmenn, ifølge BBC.

- Voldsomme sammenstøt har nå pågått en rekke timer mellom våre styrker og Ansar al-Sharia-gruppa, sier oberst Milud al-Zwei, talsmann for libyske spesialstyrker, ifølge AFP.

TIL KAMP:  Et medlem av den libyske hæren gjemmer seg bak en søppelkasse midt i kampene mellom Libyas spesialstyrker og den ekstreme islamistgruppa Ansar al-Sharia i Ras Obeida-området i Benghazi i dag. MInst tre personer meldes drept i morgentimene i dag. Foto: Esam Omran Al-Fetori / Reuters / Scanpix
TIL KAMP: Et medlem av den libyske hæren gjemmer seg bak en søppelkasse midt i kampene mellom Libyas spesialstyrker og den ekstreme islamistgruppa Ansar al-Sharia i Ras Obeida-området i Benghazi i dag. MInst tre personer meldes drept i morgentimene i dag. Foto: Esam Omran Al-Fetori / Reuters / Scanpix Vis mer

Den jihadistiske gruppa Ansar al-Sharia har skapt hodebry for mange libyere helt siden Muammar Kadhafis død i oktober 2011. Ved en rekke anledninger har innbyggerne i Benghazi vært ute og protestert mot Ansar al-Sharia, uten at gruppa har lagt ned våpnene.

I september 2012 ble den amerikanske ambassadøren Christopher Stevens og flere av hans medarbeidere drept. Islamistgruppa antas å stå bak terrorangrepet.

KAOS:  Innbyggerne i Benghazi holder seg innendørs i dag. Kampene mellom Ansar al-Sharia-gruppa og den libyske hæren starter da hæren fulgte etter og ønsket å anholde et medlem av den jihadistiske gruppa, som fungert som en egen stat i staten i etterkant av borgerkrigen i Libya. Foto: Esam Omran Al-Fetori / Reuters / Scanpix
KAOS: Innbyggerne i Benghazi holder seg innendørs i dag. Kampene mellom Ansar al-Sharia-gruppa og den libyske hæren starter da hæren fulgte etter og ønsket å anholde et medlem av den jihadistiske gruppa, som fungert som en egen stat i staten i etterkant av borgerkrigen i Libya. Foto: Esam Omran Al-Fetori / Reuters / Scanpix Vis mer