Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Libysk opposisjonsleder kritiserer NATO

Øverstkommanderende for opprørsbevegelsen i Libya går til frontalangrep mot NATO. - Luftstyrkene står passivt og ser på mens Kadhafis soldater dreper innbyggene i Misrata, sier han.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Abdelfatah Younes sier NATO har skuffet stort og ikke gjort det organisasjonen lovet.

- Dersom NATO venter enda en uke, vil det ikke lenger være noe igjen av Misrata, sa Younes på en pressekonferanse tirsdag.

- Hva gjør NATO? De bomber litt her og litt der, mens innbyggerne står i fare for å bli utryddet, sa en opprørt Younes.

Misrata er den eneste byen i Vest-Libya der opprørsbevegelsen fortsatt har kontroll. Men byen har i flere uker vært utsatt for kraftige angrep fra regjeringsstyrkene til Muammar Kadhafi.

- NATO må gjøre jobben sin skikkelig. Hvis ikke vil vi ta saken til FNs sikkerhetsråd, sier Younes, som er øverstkommanderende for den libyske opprørsstyrken.

NATOs øverstkommanderende for operasjonen i Libya, brigader Mark van Uhm, sa tidligere på tirsdagen at alliansen gjør det den kan for å beskytte sivilbefolkningen i Misrata.

- Misrata har førsteprioritet, sa han.

Sykehuskilder opplyste i forrige uke at minst 200 mennesker var drept i byen siden kampene startet. Det tallet har trolig steget etter de siste dagers kamper.
(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media