Libyske familier har mottatt kompensasjon

Kan føre til at de dødsdømte helsearbeiderne blir benådet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Familiene til de hivsmittede barna i Libya sier at de har begynt å få økonomisk kompensasjon fra Gaddafi-stiftelsen. Dette kan føre til at de dødsdømte helsearbeiderne blir benådet.

- Familiene mottok sjekker i natt, og har løst dem inn i dag, sier familienes talsmann Idriss Lagha.

Libyas høyeste justisråd er samlet for å avgjøre om dødsdommen mot fem bulgarske sykepleiere og en palestinsk lege skal bli stående, bli moderert eller bli annullert.

At de hivsmittede barnas familier har godtatt en kompensasjonsavtale, og nå begynt å få utbetalt penger, kan føre til at helsearbeiderne blir benådet.

Ifølge Gaddafi-stiftelsen har familiene godtatt en kompensasjonsavtale som gir dem rundt en million dollar for hvert smittet barn.

De seks helsearbeiderne har vært fengslet i over åtte år og er ved tre anledninger blitt dømt til døden for med vilje å ha smittet 426 barn med hiv. 56 av de smittede barna er allerede døde.

Helsearbeiderne, som jobbet ved et sykehus for barn i Benghazi i Libya på 90-tallet, sier at de ble tvunget til å tilstå gjennom bruk av tortur. Internasjonale organisasjoner for helsearbeidere mener de seks er blitt utpekt som syndebukker for feil i Libyas eget helsevesen. (NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer