Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Libyske opprørere angriper oljeby

3000 Kadhafi-soldater på plass.

PÅ VEI MOT BREGA: Rebellene ble avbildet da de var på fra Ajdabiya i retning fronten i Brega. Foto: AFP/GIANLUIGI GUERCIA
PÅ VEI MOT BREGA: Rebellene ble avbildet da de var på fra Ajdabiya i retning fronten i Brega. Foto: AFP/GIANLUIGI GUERCIA Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Libyske opprørsstyrker angrep lørdag oljebyen Brega, fast bestemt på å ta byen tilbake fra Muammar Kadhafis styrker.

Ifølge opprørshærens militærtalsmann Mohammed Zawi tok en liten styrke seg gjennom forsvaret av byen fredag kveld, før det lørdag morgen ble satt inn et større angrep.

Angrepet mot den viktige oljeraffineribyen på den libyske kysten skjer dagen etter at den internasjonale kontaktgruppen for Libya anerkjente opprørsrådet som Libyas rettmessige regjering.

Det skal befinne seg rundt 3.000 Kadhafi-soldater i byen, som ifølge Zawi holder stand i sentrum av Brega. Ifølge sykehuskilder er minst ti opprørssoldater drept og 172 såret under den pågående offensiven.

Framstøtene på bakken har de siste dagene fått støtte fra NATO i lufta. NATO skal ha truffet en rekke militære mål, også utenfor hovedstaden Tripoli.

(NTB-AFP)