VIL IKKE HA FREDSAVTALE: Talsmenn for Kadhafis motstandere sa mandag at AU også vil gjennomføre reformer av dagens politiske system. Opprørerne krever på sin side at selve systemet blir fjernet og erstattet av noe nytt og bedre, framholdt deres leder Mustafa Abdul Jalil. Her fra dagens demonstrasjoner i Benghazi. Foto: REUTERS/SCANPIX
VIL IKKE HA FREDSAVTALE: Talsmenn for Kadhafis motstandere sa mandag at AU også vil gjennomføre reformer av dagens politiske system. Opprørerne krever på sin side at selve systemet blir fjernet og erstattet av noe nytt og bedre, framholdt deres leder Mustafa Abdul Jalil. Her fra dagens demonstrasjoner i Benghazi. Foto: REUTERS/SCANPIXVis mer

Libyske opprørere avviser fredsplan

De sier nei til planen fordi den ikke inneholder noe krav om at landets leder Muammar Kadhafi må gå av.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Talsmenn for Kadhafis motstandere sa mandag at AU også vil gjennomføre reformer av dagens politiske system. Opprørerne krever på sin side at selve systemet blir fjernet og erstattet av noe nytt og bedre, framholdt deres leder Mustafa Abdul Jalil.

- AUs initiativ omfatter ikke kravet om at Kadhafi og hans sønner må forlate den politiske scenen i Libya. Derfor er denne planen allerede foreldet, sa Jalil på en pressekonferanse i opprørernes høyborg Benghazi mandag.

- I initiativet snakkes det om reformer innen rammen av dagens politiske system, og det avviser vi. Helt fra første dag av har vi krevd at Kadhafi må avsettes og hans regime fjernes, i samsvar med det libyske folkets ønsker, fortsatte opprørslederen.

Opprørere i havnebyen Misrata vest i Libya avviste mandag også alt snakk om en våpenhvile. Kadhafis styrker gikk i løpet av dagen til nye angrep mot byen, der det ble skutt med raketter og kjempet mann mot mann fra hus til hus. (NTB)