Libyske opprørere drar til Syria for å krige

- Det er på tide å handle, sier tidligere sjef for libyske opprørsstyrker.

VENTER PÅ DET STORE SLAGET: En syrisk opprørssoldat på patrulje etter at opprørere okkuperte en militærbase i nærheten av Aleppo i Syria 26. juli i år. Det er ventet harde kamper i byen den nærmeste tida. Slaget om Aleppo anses som det viktigste så lang i konflikten. Nå kommer det fram at libyske opprørsstyrker har ankommet Syria for å bistå i kampene. Foto: EPA/SINAN GUL
VENTER PÅ DET STORE SLAGET: En syrisk opprørssoldat på patrulje etter at opprørere okkuperte en militærbase i nærheten av Aleppo i Syria 26. juli i år. Det er ventet harde kamper i byen den nærmeste tida. Slaget om Aleppo anses som det viktigste så lang i konflikten. Nå kommer det fram at libyske opprørsstyrker har ankommet Syria for å bistå i kampene. Foto: EPA/SINAN GUL Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Nesten ett år etter at libyske opprørsstyrker vant slaget over Tripoli, har en gruppe av de samme opprørerne reist til Syria for å slåss mot president al-Assad.

Ifølge CNN skal sjefen for revolusjonsstyrkenes Tripoli-brigade, Al-Mahdi El Harati, ha funnet veien til Syria sammen med gruppe på 30 libanesiske frihetsforskjempere for å støtte opposisjonelle i krigen mot den syriske presidenten.

Vil hjelpe til Al-Harati ledet den første gruppen av opprørere som entret Libyas hovedstad i august i fjor. Han skal ha vært i Syria i flere måneder for å lede sine tidligere menn, samt avhoppere fra den syriske hæren, i en ny brigade kalt «Liwaa al-Umma» eller «The Banner of the Nation-brigaden».

Nylige videoer på YouTube viser flere syriske opprørsfraksjoner som annonserer at de er del av Liwa al-Umma.

Al-Harati som har både libysk og irsk statsborgerskap besøkte Syria for første gang i fjor på det han kalte et «sannhetssøkende oppdrag» for å vurdere situasjonen og for å finne ut av hva syriske rebeller trengte. 

 - Etter at mange syrere spurte meg om hjelp, følte jeg at tiden var inne for å gjøre mer og på bakgrunn av den store suksessen i Tripoli-brigaden følte jeg at det var på tide å handle. Dette var starten på "Banner of the Nation", uttalte Al-Harati til CNN over Skype tidligere denne uka.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer