Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Libyske opprørere drept i NATO-angrep

Foreløpig ikke NATO-kommentarer til påstander om feilbombing.

HEDRER DE DØDE: Her hedrer flere opprørere medsoldater som ifølge Mustafa Ali Omar ble drept under et internasjonalt flyangrep i natt. Foto: Andrew Winning/REUTERS
HEDRER DE DØDE: Her hedrer flere opprørere medsoldater som ifølge Mustafa Ali Omar ble drept under et internasjonalt flyangrep i natt. Foto: Andrew Winning/REUTERS Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Minst ti libyske opprørssoldater er drept i et internasjonalt flyangrep utenfor byen Brega, sier opprørerne. Angrepet skjedde i natt.

Det er opprørssoldater på stedet som melder om tapene.

Det tyske nyhetsbyrået DPA får opplyst i opprørernes hovedkvarter i Benghazi at antallet drepte er 13.

En korrespondent for nyhetsbyrået Reuters på stedet så restene av minst fire utbrente biler, blant dem en ambulanse, ved siden av veien nær den østlige innkjøringen til byen.

Menn ba ved flere nye graver på stedet.

- Noen av Kadhafis styrker snek seg inn blant opprørerne og skjøt med luftvernvåpen i lufta, sier opprørssoldaten Mustafa Ali Omar.

- Etter det kom NATO-fly og bombet dem.

Samtidig hevder opprørerne og innbyggere i Brega at opprørsstyrkene igjen har tatt kontroll med byen, som ligger 800 kilometer øst for Tripoli. Ifølge innbyggere driver opprørssoldater jakt på snikskyttere fra Kadhafis styrker som fortsatt holder til i byen.

Det har vært intense kamper om Brega i flere dager, og kontrollen med byen har skiftet flere ganger siden opprøret i Libya begynte.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media