Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Libyske soldater har fått ordre om å forlate Misrata

Hevder såret regjeringssoldat som er tatt til fange av libyske opprørere.

FANGET: Sårede Kadhafi-soldater som er tatt til fange av opprørere utenfor et sykehus i Misrata i morges. REUTERS/Yannis Behrakis/Scanpix
FANGET: Sårede Kadhafi-soldater som er tatt til fange av opprørere utenfor et sykehus i Misrata i morges. REUTERS/Yannis Behrakis/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi har fått beskjed om å trekke oss tilbake. Vi fikk beskjeden i går, sier soldaten Khaled Dorman til nyhetsbyrået Reuters lørdag.

Soldaten som uttalte seg, var såret og brakt til et lokalt sykehus.

Libyske myndigheter har sagt at de vurderer å trekke hæren bort fra den beleirede byen Misrata og i stedet la stammekrigere lede kampene mot opprørerne i byen.

- Nå stilles hæren overfor et ultimatum. Hvis den ikke kan løse problemet i Misrata, så vil folk fra regionen rykke inn, sier Khaled Kaim, statssekretær i det libyske utenriksdepartementet.

Kirurgisk løsning Statssekretæren legger til at luftangrepene til de internasjonale styrkene gjør det vanskelig for hæren.

- Taktikken til den libyske hæren er å få til en kirurgisk løsning, men på grunn av luftangrepene så fungerer ikke det.

Kaim åpner for at de lokale stammene kan få en slutt på kampene i byen uten bruk av vold. De kan enten ty til maktbruk eller forhandlinger, framholder Kaim.

Beleiret by Libyas tredje største by Misrata er opprørernes siste viktige skanse i den vestlige delen av landet. Byen har vært beleiret i nesten to måneder, og flere hundre mennesker skal være drept i kamper og artilleriangrep.

Flere tusen utenlandske arbeidere befinner seg i Misrata uten mulighet til å komme seg bort, og bensinlagrene i området er i ferd med å tømmes.

Opprørerne har opplevd tegn til framgang den siste tiden, blant annet har de tatt kontroll over en bygning i sentrum som har fungert som en base for regjeringsstyrkene.

På landsbasis er det likevel lite som tyder på at diktatoren Muammar Kadhafi er i ferd med å tape krigen.
(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media