Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Lider i sju minutter før de drepes

Grusom praksis dokumentert ved hunderestauranter i Kina. Myndighetene stenger restaurantene før OL.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Under OL i Kina vil trolig restauranter i Kina som serverer hundekjøtt, bli stengt. Men det vil ikke bety at den omfattende mishandlingen av hunder som skal bli mat i Kina, vil ta slutt, tror dyrevernsorganisasjonen One Voice.


Gjennom å utgi seg for å være britiske forretningsmenn, har dyrevernsorganisasjonene avslørt hvordan hunder som blir mat, blant annet blir drept langsomt med klubber og kokt levende.

Vi advarer mot svært sterke bilder i videoen i denne saken.

Lider

Organisasjonen besøkte hunderestauranter og kjøttprodusenter utenfor Beijing, og mener mishandlingen som sees i videoen er noe av det verste de har sett:

Hunder som venter på å bli avlivet, blir stuet inn i små bur. De slås i hjel med klubber og kniver, og lider i opp til sju minutter før de dør. Under transport blir hundene stuet sammen uten tilgang til vann i opp til to dager.

Kina har fått mye kritikk for manglende menneskerettigheter i forbindelse med OL, men One Voice forsøker også å sette fokus på at det ikke finnes noen dyrevernslover i Kina i det hele tatt. 

- Dette er et land som kan arrangere OL, men som ikke har noen lov som beskytter dyr. I stedet forsøker de å gjemme det unna gjennom å stenge hunderestauranter under lekene, sier leder Muriel Arnal i One Voice ifølge Expressen.se.

image: Lider i sju minutter før de drepes

Kan ha vært husdyr

For noen uker siden satte kinesiske myndigheter i gang med en operasjon for å få byen til å gjøre et bedre inntrykk før OL i sommer. Tiggere, prostituerte og hjemløse skal vekk fra gatene.

Samtidig blir hunderestauranter i Beijing stengt, i frykt for å fornærme de 200 000 personene som er ventet til byen under OL, ifølge Sky News.

Noen av bildene i videoen er fra en restaurant der flere dyr hadde på seg halsbånd, noe som kan tyde på at de har vært husdyr. Restaurantens eier forteller at hundene er «samlet inn» i nabolaget. Hundekjøtt er en delikatesse i Kina, og sies å gi styrke til den som spiser det.

«Rydder opp» katter

Katter har også fått merke opprydningsarbeidet i Beijing. Hundrevis av katter blir hentet inn og stappet inn i trange bur og sendt til utkantstrøk der de dør, skriver Daily Mail

Myndighetene har satt i gang en kampanje mot sykdommer som katter kan være bærere av, og tusenvis av katter blir forlatt av skremte eiere.  

Kattene dør trolig med store smerter, siden sykdommene som noen av kattene bærer smitter svært lett i de trange forholdene på stedene der de plasseres.

SLÅS I HJEL: Flere hunder ble drept ved gjentatte slag.
FRYKTELIGE FORHOLD: Hundene var i flere tilfeller innestengt i svært trange bur. One Voice mener å ha dokumentert at 1000 hunder skal ha vært innestengt i en lastebil i to dager, uten tilgang til vann og mat.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!