- Lider store tap

Det pågår harde kamper om to landsbyer som kan bli strategisk viktige i Donetsk.

VIKTIG: Kampene pågår for fullt i Donetsk. Foto: Laurel Chor / SOPA Images / Shutterstock / NTB
VIKTIG: Kampene pågår for fullt i Donetsk. Foto: Laurel Chor / SOPA Images / Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I sin daglige oppdatering om krigen i Ukraina vier britisk etterretning søndag oppmerksomheten til to byer i Donbas-regionen.

- Områdene rundt landsbyene Pavlivka og Vuhledar i den sørlige delen av sentral-Donetsk, har vært preget av intense kamper de siste to ukene, selv om det er lite framgang fra begge sider, skriver britene.

- Både Russland og Ukraina har betydelige styrker i denne sektoren, og det russiske marineinfanteriet har lidd store tap, skriver britene videre.

KRIGSMØDRE: Russlands president Vladimir Putin møtte fredag flere kvinner som skal ha vært mødre av soldater utskrevet til Ukraina. Avisa The Guardian mener møtet var «nøye regissert». Video: Ivan Larsson / Dagbladet TV Vis mer

Området er strategisk viktig for begge parter.

- Dette området fortsetter å være gjenstand for konflikt, trolig fordi Russland vurderer det slik at området har potensiale til å bli et utgangspunkt for en framtidig, stor offensiv nordover, for å ta resten av det Ukraina-kontrollerte Donetsk, skriver britene.

- Likevel er det usannsynlig at Russland klarer å samle et tilstrekkelig antall styrker til å oppnå et operasjonelt gjennombrudd i området, avslutter de.

Krigen i Ukraina

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer