Lidl gir opp i Norge

Matvaregiganten selger 50 butikker til Rema 1000. Ingen av de 600 ansatte mister jobben.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Den tyske matvaregiganten Lidl  legger  ned virksomheten i Norge, og selger de 50 butikkene til Rema 1000. Det betyr at butikkene bytter navn og konsept så fort som mulig.

Lidl har prøvd å etablere seg i konkurransen om norske matkunder i flere år, men har aldri greid å komme over et nivå på et par prosent av markedet.

Colonialmajor Odd Reitan vil ikke ut med prisen for de 50 tyske butikkene.

På en pressekonferanse  klokka 15.00 opplyste Ole Robert Reitan at Reitan-gruppen overtar alle de 600 ansatte og kjøper butikker, lager og kontorer.

- Alle de Lidl-ansatte beholder jobbene sine i Rema-systemet, opplyste Reitan.

Lidls norske underleverandører, 12-15 i tallet,  får tilbud om å bli med videre som leverandører i de nye butikkene, opplyser adm. direktør Tom Kristiansen i Rema Norge til Dagbladet.no.

Avtalen ble undertegnet i Tyskland klokka 06.15 i morges. Lidl er ikke tilstede på pressekonferansen i ettermiddag.  I løpet av årene i Norge har kjeden markert seg blant ved ikke å uttale seg til media.

- Hva synes dere om  Lidls virksomhet i Norge?

- Resten av bransjen var godt forberedt på den nye konkurrenten. Lidl var dyktige, men det norske matvaremarkedet er verdens aller tøffeste, sa Ole Robert Reitan på pressekonferansen. 

- Er det deilig å bli kvitt en konkurrent?

- Nei, vi er glade i konkurranse. Lidl har vært en fargeklatt i det norske markedet, og har greid å motivere oss til skjerpet konkurranse, sa Reitan.

BLIR BORTE: Lidl på Lierstranda utenfor Oslo var en av de første kjeden åpnet i Norge. Nå overtar Rema 1000 alle butikkene.
BLIR BORTE: Lidl på Lierstranda utenfor Oslo var en av de første kjeden åpnet i Norge. Nå overtar Rema 1000 alle butikkene. Vis mer

Lidls beslutning er basert på overbevisningen om at Lidl bruker sine ressurser og investeringer på en mer fornuftig måte ved å utvikle og videreutbygge sin virksomhet i andre land hvor selskapet har eksisterende virksomhet samt i nye markeder, heter det i pressemeldingen.

- Nå som Lidl har fattet denne beslutningen, ser vi frem til å videreføre de gode relasjonene Lidl har knyttet til sine kunder, og integrere det som Lidl har bygget opp inn i vårt eget konsept, sier Ole Robert Reitan i REMA 1000.

De ti første Lidl-butikkene åpnet i Norge i september 2004.

- Vi har full tillit til at REMA 1000 vil videreføre våre forpliktelser overfor Lidls ansatte, våre kunder og våre leverandører, sier Werner Evertsen i Lidl Norge.

Lidl gir opp i Norge
OVERTAR LIDL: I ettermiddag presenterte Ole Robert Reitan en avtale som ble undertegnet klokka 06.15 i morges i Tyskland.
REITAN-KLANEN:</B> Ole Robert, Kjell Magnus og Odd Reitan utvider igjen.