Lidl gir opp i Norge

Matvaregiganten selger 50 butikker til Rema 1000. Ingen av de 600 ansatte mister jobben.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Den tyske matvaregiganten Lidl  legger  ned virksomheten i Norge, og selger de 50 butikkene til Rema 1000. Det betyr at butikkene bytter navn og konsept så fort som mulig.

Lidl har prøvd å etablere seg i konkurransen om norske matkunder i flere år, men har aldri greid å komme over et nivå på et par prosent av markedet.

Colonialmajor Odd Reitan vil ikke ut med prisen for de 50 tyske butikkene.

På en pressekonferanse  klokka 15.00 opplyste Ole Robert Reitan at Reitan-gruppen overtar alle de 600 ansatte og kjøper butikker, lager og kontorer.- Alle de Lidl-ansatte beholder jobbene sine i Rema-systemet, opplyste Reitan.Lidls norske underleverandører, 12-15 i tallet,  får tilbud om å bli med videre som leverandører i de nye butikkene, opplyser adm. direktør Tom Kristiansen i Rema Norge til Dagbladet.no.

Avtalen ble undertegnet i Tyskland klokka 06.15 i morges. Lidl er ikke tilstede på pressekonferansen i ettermiddag.  I løpet av årene i Norge har kjeden markert seg blant ved ikke å uttale seg til media.

- Hva synes dere om  Lidls virksomhet i Norge?- Resten av bransjen var godt forberedt på den nye konkurrenten. Lidl var dyktige, men det norske matvaremarkedet er verdens aller tøffeste, sa Ole Robert Reitan på pressekonferansen. 

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.