Lidl-rival snuser på Norge

Snart kaster også Lidls erkerival Aldi seg over Norge. Aldi-imperiets utsendte har allerede vært på prissjekk i norske butikker.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Den tyske dagligvarekjempen er Europas største såkalte ekstremlavpriskjede, men føler Lidls pust i nakken. At Lidl befester sin posisjon i Skandinavia, kommer ikke Aldi til å sitte rolig og se på, ifølge den tyske utgaven av Financial Times.

Den tyske billigbølgen skyller over Europa og setter dype spor i dagligvarelandskapet.

- Jeg blir ikke overrasket om Aldi kommer til Norge. Aldi og Lidl vokter på hverandre, og jeg tror ikke Aldi vil slippe Lidl for langt foran seg. Det vil bety at de andre kjedene også må sette ned prisene, sier dagligvareanalytiker Geir Myklebust i Balanza til Dagbladet.

Tause tyskere

Aldi-brødrene Karl (84) og Theo Albrecht holder kortene tett ved brystet. «Albrecht Discount» (Aldi) har for øvrig kjørt de to eierne av lavpriskjeden inn i toppsjiktet på Forbes-lista over verdens rikeste.

- Det neste ett til halvannet året vil vi konsentrere oss om Spania og Portugal. Hva som skjer etterpå kan jeg ikke si noe om, sier en talskvinne for selskapet ved Aldi-Nords hovedkvarter i Essen til Dagbladet.

- Vi tar beslutninger noen måneder i forveien, legger hun til.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.