Lidl stopper salg av egg fra burhøns i Danmark

- Vi har et ansvar.

BURHØNS: Flere kjeder jobber med å fjerne egg fra burhøns fra sortimentet. Her er burhøns fra en produsent på Sjælland. Foto: Peter Mark / NTB Scanpix
BURHØNS: Flere kjeder jobber med å fjerne egg fra burhøns fra sortimentet. Her er burhøns fra en produsent på Sjælland. Foto: Peter Mark / NTB ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fra i dag er det ikke lenger mulig å kjøpe egg fra burhøns i Lidl-butikkene i Danmark. Kjeden har også bestemt seg for å fase ut bruken av det de kaller «skjulte buregg», altså buregg i andre produkter.

Målet er at butikkene skal bli 100 prosent fri for egg fra burhøns.

- Vi har et ansvar for at de produkter vi selger blir produsert under ordentlige forhold. Vi vet at flere og flere danske velger bort bureggene, og vi har derfor vurdert at tiden er inne for å fjerne buregg fra hyllene, skriver Lidls administrerende direktør, Finn Tang, i en pressemelding.

- Samtidig har vi i lang tid arbeidet med å utfase buregg i våre øvrige produkter. Der er vi også på god vei.

Kjeden Kvickly har tidligere stoppet at salg av egg fra burhøns.

Ifølge Dyrevernalliansen har en norsk burhøne like mye plass til disposisjon som et A4-ark.

De skriver på sine nettsider at det fra 2012 ble forbudt med nakne bur. De nye burene skal ha vaglepinne, redekasse og strøbad.

- Burhøns hindres imidlertid fortsatt i å bevege seg normalt og flakse med vingene. Nettinggulvet hindrer dem i å hakke etter strø på bakken. Høner som blir hakket på har ingen mulighet til å komme seg unna.