Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Lieberman mener Norge fremmer antisemittisme

Israels utenriksminister om at Norge skal feire Knut Hamsuns 150-årsdag.

IKKE BEGEISTRET FOR HAMSUN-FEIRING: Israels utenriksminister, Avigdor Lieberman, mener Norge fremmer antisemitistiske holdninger når regjeringen har besluttet å feire Knut Hamsuns 150-årsdag.  Foto: AP/SCANPIX
IKKE BEGEISTRET FOR HAMSUN-FEIRING: Israels utenriksminister, Avigdor Lieberman, mener Norge fremmer antisemitistiske holdninger når regjeringen har besluttet å feire Knut Hamsuns 150-årsdag. Foto: AP/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Israels utenriksminister Avigdor Lieberman hevder Norge fremmer antisemittiske holdninger.

Det er feiringen av forfatteren Knut Hamsun som opprører den israelske utenriksministeren, skriver den israelske avisa Haaretz i sin nettutgave. Lieberman er leder i det ytterliggående partiet Yisrael Beiteinu.

- Jeg ble forbløffet over den norske regjeringens beslutning om å feire 150-årsdagen til Knut Hamsun, som beundret nazistene, sa Lieberman søndag.

- Han ga den litterære prisen han hadde vunnet, til Josef Goebbels i 1943, og i en nekrolog hyllet han Hitler som en kriger for menneskeheten, sa Lieberman om Hamsun.

Lieberman gikk i tillegg ut mot Norges deltakelse under FNs rasismekonferanse i april. Mens flere land gikk ut av salen i protest da Irans president Mahmoud Ahmadinejad holdt tale under konferansen, valgte den norske delegasjonen å bli sittende.

- De norske representantene var blant de få som ikke gikk ut, og i dag forstår jeg at det ikke er en tilfeldighet. Hvor dypt kan du synke? NTB

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media