Lieberman vil bli president i USA

Den demokratiske senatoren Joseph Lieberman kunngjorde mandag at han vil kjempe for å bli demokratenes presidentkandidat i 2004.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hvis demokratene velger Lieberman til sin presidentkandidat blir han den første jødiske presidentkandidaten i USAs historie.

Senatoren i Connecticut Joseph Lieberman slutter seg dermed til kongressmennene Richard Gephardt, John Edwards, John Kerry og Howard Dean i kampen for presidentkandidaturet.

Lieberman, en 60 år gammel ortodoks jøde, var visepresidentkandidat da Al Gore tapte valget for George W. Bush i 2000. Gore og Lieberman fikk flere stemmer totalt enn Bush, men tapte vitale områder, deriblant Gores hjemstat, Tennesee. Lieberman går hardt ut mot Bush, og tror demokratene kan slå mynt på den svake økonomien i USA.

- Den amerikanske drømmen er i fare, truet av hatske terrorister og tyranner fra andre land, og en svak økonomi som gjør det vanskelig for amerikanere å leve et bedre liv, sa Lieberman til Washington Post.

- For to år siden ble vi lovet et bedre Amerika. Det løftet har ikke blitt holdt, sa han til avisa.

Men før Lieberman kan konsentrere seg om en eventuell valgkamp, må han først velges som demokratenes presidentkandidat.

KRASS KRITIKK: Joseph Lieberman er langtfra fornøyd med tilstanden i USA. I dag bestemte han seg for å stille som demokratenes presidentkandidat til neste presidentvalg.