Innrømmer Lofoten-tabbe

Lien bekrefter at han feilinformerte Solberg

Oljeminister Tord Lien (Frp) bekrefter at han feilinformerte statsminister Erna Solberg (H) da han åpnet Lofoten og Mørekysten for oljeselskapene i forbindelse med 24. konsesjonsrunde, skriver VG.

GJORDE FEIL: Olje- og energiminister Tord Lien (Frp) innrømmer at han feilinformerte statsminister Erna Solberg. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
GJORDE FEIL: Olje- og energiminister Tord Lien (Frp) innrømmer at han feilinformerte statsminister Erna Solberg. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

– Det som har skjedd den siste tiden skyldes feil vurdering og ikke dårlige intensjoner. Det beklager jeg. Jeg har vært opptatt av at vi raskt skulle rette opp slik at det ikke skal hefte noen tvil ved regjeringens politikk, skriver Lien i en epost til avisen.

Statsministeren trodde ikke områdene ville bli åpnet, fordi hun fikk en annen tekst enn den regjeringen sendte til oljeselskapene, ifølge oljeministeren.

Regjeringens støttepartier KrF og Venstre har reagert kraftig på det KrF-leder Knut Arild Hareide omtaler som et bevisst brudd på samarbeidsavtalen.

I det første kartet som ble lagt fram, lot Lien ikke oljeselskapene bare nominere de omstridte Lofoten- og Møre-blokkene, men også vernede områder utenfor Jæren, Finnmark og Bjørnøya som er unntatt fra oljevirksomhet i forvaltningsplanene.

– Det har aldri vært aktuelt å utlyse blokker i områder som er begrenset av forvaltningsplaner eller samarbeidsavtalen. At områder blir åpnet for nominasjoner fra selskapene endrer ikke dette, skriver Lien, og legger til at det var en feil vurdering å la selskapene få nominere områdene i første runde. (NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer