- Lien trekker seg som statsråd

Olje- og energiminister Tord Lien (Frp), som havnet i hardt vær da han åpnet Lofoten-områder for oljeselskaper, er etter det NTB erfarer ferdig som statsråd.

- TREKKER SEG: Tord Lien trekker seg som Olje- og energiminister etter det NTB erfarer. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
- TREKKER SEG: Tord Lien trekker seg som Olje- og energiminister etter det NTB erfarer. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Os-ordfører Terje Søviknes blir Liens etterfølger som statsråd i Olje- og energidepartementet, etter det NTB kjenner til.

NRKs politiske kommentator Magnus Takvam sier det er grunn til å tro Lien på at han selv ønsket seg ut.

– Jeg har fått høre at han har fått en ny jobb i Trøndelag og han har lenge vært opptatt av å få mer tid med familien, sier Takvam.

Lien fikk mye kritikk etter at han mot regjerings vilje og i strid med samarbeidsavtalen åpnet for at oljeselskapene kunne nominere leteblokker i omstridte områder på Mørekysten og utenfor Lofoten. Lien gikk ut å beklaget at han feilinformerte statsminister Erna Solberg (H), som sto bak statsråden sin.

– Tord Lien er en dyktig olje- og energiminister. Han er genuint opptatt av industrien og norske arbeidsplasser. Jeg har et godt og fortrolig forhold til Tord, sa hun.

(NTB)