INNBLANDING? Lokallaget skal i dag diskutere Martin Kolberg-saken. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
INNBLANDING? Lokallaget skal i dag diskutere Martin Kolberg-saken. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpixVis mer

Lier Ap skal diskutere Kolberg-saken

Kommunetoppe følte seg presset av Ap-toppen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Styret i Lier Arbeiderparti skal lørdag diskutere den videre håndteringen av Martin Kolberg-saken.

Flere kommunetopper i Lier har sagt at de følte seg presset av Arbeiderpartiets parlamentariske nestleder da han engasjerte seg i en sak hvor stedatteren er anmeldt for å ha bedratt kommunen.

Lederen i kontrollutvalget i Lier, Paul Christian Justad (Ap), er sint og skuffet over Kolbergs opptreden.

- Jeg synes velgerne fortjener å vite hvordan førstemannen på listen til Buskerud Arbeiderparti bruker sin makt og posisjon, sier Justad til Drammens Tidende.

Han mener partifellen har gått over streken, og roser kommuneadvokaten, rådmannen og andre offentlige ansatte for å ha fortalt om sine opplevelser.

Lier Aps leder Geir Garnås ønsker ikke å kommentere Justads uttalelser, men han forsikrer overfor Drammens Tidende at det er takhøyde i Lier Ap for ulike synspunkter om partikolleger. Avisa skriver at styret i Lier Ap skal møtes lørdag for å diskutere den videre håndteringen av saken.

Kolberg-saken dreier seg om at Lier kommune i mars 2010 anmeldte hans stedatter for bedrageri. Da Kolberg ble oppmerksom på anmeldelsen, kontaktet han kommuneadvokaten og rådmannen for å få vite bakgrunnen for anmeldelsen. Han mener dette er en privatsak, men rådmannen og kommuneadvokaten mener de følte seg presset av Ap-toppen.

(NTB)