LETTELSE:  Jørn Lier Horst føler lettelse etter nyheten om at en person er pågrepet for drapet på tolv år gamle Kristin Juel Johannessen fra 1999. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
LETTELSE: Jørn Lier Horst føler lettelse etter nyheten om at en person er pågrepet for drapet på tolv år gamle Kristin Juel Johannessen fra 1999. Foto: Nina Hansen / DagbladetVis mer

Lier Horst om pågripelsen i Kristin-saken: - Det har vært mange søvnløse netter

Den tidligere politietterforskeren var selv involvert i drapssaken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Torsdag formiddag meldte Vestfold politidistrikt at de har foretatt en pågripelse i den såkalte Kristin-saken.

Kristin Juel Johannessen ble drept 5. august i 1999 i Larvik, og har vært en av Norges største, uløste drapsgåter.

Søvnløse netter Tidligere politietterforsker i Larvik-politiet og forfatter, Jørn Lier Horst, var involvert i saken på tidlig 2000-tallet. Han føler lettelse etter nyheten om at en mistenkt gjerningsperson nå er blitt pågrepet.

- Det har vært mange søvnløse netter hvor jeg har tenkt på dette her. Tanken på at en gjerningsperson har gått løs, er lett for en etterforsker å dvele ved, sier Lier Horst til Dagbladet.

Har fulgt ham Han presiserer at han ikke formelt har hatt noe med saken å gjøre som politietterforsker siden 2002, men at saken har forfulgt ham, lokalmiljøet og alle de i politiet som har hatt med den å gjøre, i mange år.

- Å få den beskjeden i dag, at en person er pågrepet, det er en lettelse. Dette er noe som har hengt over mange i mange år, sier Lier Horst.

- Dette har vært et uløst barnedrap, de har vi ikke mange av, sier den tidligere politietterforskeren om hvorfor saken har vært med ham og mange andre i mange år.

- Jobben gjenstår Men selv om en mistenkt gjerningsperson er pågrepet, betyr ikke det at jobben er gjort, presiserer han.

- Erfaringsmessig er det nå den store jobben begynner. Politiet er på ingen måte ferdig ennå.

 DRAPSGÅTE:  Kristin Juel Johannessen ble drept 5. august 1999. Nå er en gjerningsperson pågrepet i saken. Foto: NTB Scanpix / Privat
DRAPSGÅTE: Kristin Juel Johannessen ble drept 5. august 1999. Nå er en gjerningsperson pågrepet i saken. Foto: NTB Scanpix / Privat Vis mer

Den 12 år gamle jenta ble kvalt og drept på vei for å bade i august 1999 i bygda Mørk ved Larvik.

Familien lettet En person ble i 2001 dømt til 12 års fengsel for drapet på Juel Johannessen, men senere frikjent. En annen person var også siktet en periode.

- Familien er lettet over at saken ser ut til å få et gjennombrudd. Saken er holdt under etterforskning takket være farens fortløpende innsats, og ingenting vil være bedre om de nå kan få fred, opplyser familiens bistandsadvokat John Christian Elden til Dagbladet.