- Ligg unna lønnsoppgjøret mitt

I dag møter LO-sjef Yngve Hågensen statsminister Kjell Magne Bondevik med følgende beskjed: Ligg unna lønnsoppgjøret. Se hvordan lønnsoppgjøret blir for deg hvis LO-Yngve får viljen sin.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nå er lønnskrigen i gang: Mens striden om hvem som skal få mest raser for fullt både innenfor og utenfor LO-familien, retter LO-leder Yngve Hågensen en truende pekefinger mot statsminister Kjell Magne Bondevik: Hold deg unna lønnsoppgjøret!.

LO-leder Yngve Hågensen vil ikke ha noe av at statsministeren eller andre politikere lover mer til noen grupper. Han vil ha full regi over sitt siste hovedoppgjør som LO-leder.

Han setter all sin tyngde inn på et lønnsoppgjør som ikke setter økonomien over styr. Da får andre pinadø holde seg unna!

Etter at store LO-forbund som Norges Kommuneforbund (NKF) og Norges Tjenestemannslag (NTL) i går forkynte at de vil sprenge rammen for lønnsoppgjøret, er nervøsiteten stor i det politiske miljø.

Statsminister Kjell Magne Bondevik var uhyre ordknapp i går og ville ikke inn i noen ordduell med Hågensen.

- Jeg har ikke til hensikt å blande meg inn på annen måte enn at staten er arbeidsgiver og en part i lønnsoppgjøret, sier Bondevik.

Tøff oppgave

- Jeg legger til grunn at partene er seg sitt ansvar bevisst og sik-rer at vi ikke får større kostnadsvekst enn våre handelspartnere. Det er helt nødvendig å få et moderat oppgjør av hensyn til stabiliteten i økonomien, er den forsiktige formaningen fra finansminister Gudmund Restad. Han vil ikke si noe som kan legges ut som innblanding i lønnsoppgjøret.

KrFs parlamentariske leder Einar Steensnæs sier rett ut at lønnsoppgjøret kan bli den tøffeste utfordringen for regjeringen i vår.

Må få mer

Men Bondevik-regjeringen kan ikke med troverdighet komme ut av lønnsoppgjøret uten et ekstra løft til lærere og sykepleiere.

  • Regjeringen har i Voksenåsen-erklæringen lovet å heve lønna til kvinnedominerte grupper. Den har også lovet å satse mer på utdanning og kompetanse. Dette er det siste hovedoppgjøret i stortingsperioden.
  • I valgkampen lovet utdanningsminister Jon Lilletun mer til lærerne.
  • Nylig gikk statsminister Kjell Magne Bondevik langt i å love lærere og sykepleiere noe ekstra.
TRUER: LO-leder Yngve Hågensen kom med usedvanlig sterke salver mot statsminister Kjell Magne Bondevik da han innledet på to tariffkonferanser i går.