Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ligger an til tap for SV i regjeringen

SV får ikke gjennomslag for lærerkrav i skolen.

SLITER MED SKOLE: Ifølge NRK ligger SV an til å tape et av SVs viktigste krav i valgkampen til en ny rødgrønn plattform. - De som går i første til fjerde klasse skal ha en lærer per 15 barn, sa finansminister Kristin Halvorsen under partiets valgkampåpning tidligere i høst. Foto: Thomas Rasmus Skaug
SLITER MED SKOLE: Ifølge NRK ligger SV an til å tape et av SVs viktigste krav i valgkampen til en ny rødgrønn plattform. - De som går i første til fjerde klasse skal ha en lærer per 15 barn, sa finansminister Kristin Halvorsen under partiets valgkampåpning tidligere i høst. Foto: Thomas Rasmus Skaug Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||Et av SVs mest sentrale krav i valgkampen blir mest sannsynlig stoppet av regjeringspartnerne, skriver NRK.

SV vil innføre en lovbestemt regel for hvor mange elever en lærer kan ha.

Men i forhandlingene om en ny regjeringsplattform blir forslaget mest sannsynlig stoppet av regjeringspartnerne Arbeiderpartiet og Senterpartiet, skriver bladet Utdanning.

Mange av landets lærere kjenner på kroppen hva det vil si å ha mange elever som kjemper om oppmerksomheten. Dette ønsker SV å gjøre noe med.

Koster 1,6 milliarder kroner
Kravet om en lovbestemt regel for hvor mange elever en lærer kan ha, var derfor en av de sentrale valgkampsakene til partiet.

- De som går i første til fjerde klasse skal ha en lærer per 15 barn, sa finansminister Kristin Halvorsen under partiets valgkampåpning tidligere i høst.

For å innfri dette trengs 3000 nye lærerårsverk. Og prislappen er på 1,6 milliarder kroner.

- For rigid
Ifølge bladet Utdanning vil verken Senterpartiet eller Arbeiderpartiet innføre en slik maksgrense.

Utdanningspolitisk talskvinne for Arbeiderpartiet, Gerd Janne Kristoffersen, sier at de vil ha flere lærere, men at SVs forslag om maks 15 elever per lærer i 1-4 klasse er for rigid.

- En skole må stå fritt til å organisere undervisningen slik lærerne selv ønsker. Hovedsaken for oss er at det er et visst antall lærere på hver skole har et visst antall elever. Vi må ikke lage et for rigid system som ikke vil fungere i skolehverdagen, sier hun.
(NRK)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling