SLITER MED SKOLE: Ifølge NRK ligger SV an til å tape et av SVs viktigste krav i valgkampen til en ny rødgrønn plattform. - De som går i første til fjerde klasse skal ha en lærer per 15 barn, sa finansminister Kristin Halvorsen under partiets valgkampåpning tidligere i høst. Foto: Thomas Rasmus Skaug
SLITER MED SKOLE: Ifølge NRK ligger SV an til å tape et av SVs viktigste krav i valgkampen til en ny rødgrønn plattform. - De som går i første til fjerde klasse skal ha en lærer per 15 barn, sa finansminister Kristin Halvorsen under partiets valgkampåpning tidligere i høst. Foto: Thomas Rasmus SkaugVis mer

Ligger an til tap for SV i regjeringen

SV får ikke gjennomslag for lærerkrav i skolen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||Et av SVs mest sentrale krav i valgkampen blir mest sannsynlig stoppet av regjeringspartnerne, skriver NRK.

SV vil innføre en lovbestemt regel for hvor mange elever en lærer kan ha.

Men i forhandlingene om en ny regjeringsplattform blir forslaget mest sannsynlig stoppet av regjeringspartnerne Arbeiderpartiet og Senterpartiet, skriver bladet Utdanning.

Mange av landets lærere kjenner på kroppen hva det vil si å ha mange elever som kjemper om oppmerksomheten. Dette ønsker SV å gjøre noe med.

Koster 1,6 milliarder kroner
Kravet om en lovbestemt regel for hvor mange elever en lærer kan ha, var derfor en av de sentrale valgkampsakene til partiet.

- De som går i første til fjerde klasse skal ha en lærer per 15 barn, sa finansminister Kristin Halvorsen under partiets valgkampåpning tidligere i høst.

For å innfri dette trengs 3000 nye lærerårsverk. Og prislappen er på 1,6 milliarder kroner.

- For rigid
Ifølge bladet Utdanning vil verken Senterpartiet eller Arbeiderpartiet innføre en slik maksgrense.

Utdanningspolitisk talskvinne for Arbeiderpartiet, Gerd Janne Kristoffersen, sier at de vil ha flere lærere, men at SVs forslag om maks 15 elever per lærer i 1-4 klasse er for rigid.

- En skole må stå fritt til å organisere undervisningen slik lærerne selv ønsker. Hovedsaken for oss er at det er et visst antall lærere på hver skole har et visst antall elever. Vi må ikke lage et for rigid system som ikke vil fungere i skolehverdagen, sier hun.
(NRK)