Corona i Bergen:

- Ligger på 50 smittede per døgn

Torsdag registrerer Bergen 54 nye smittetilfeller. Tallet omfatter tre døgn - men 48 av tilfellene stammer fra en og samme dag. Nå vurderer kommunen å innføre lokale tiltak.

MÅ TÅLE SMITTETILFELLER: Assisterende FHI-direktør Gun Peggy Strømstad Knudsen etter regjeringens pressekonferanse om bruk av coronasertifikatet 28. juli 2021. Reporter: Johannes Fjeld. Video: Edward Stenlund. Foto: Fredrik Hagen / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det er registrert 54 nye smittetilfeller i Bergen, opplyser kommunen.

38 av de smittede er nærkontakter, fire er importsmitte, åtte har ukjent smittevei, to er ikke klarlagt og to personer har inkonklusiv test, framkommer det på kommunens nettsider.

Tirsdag registrerte Bergen 58 smittetilfeller. Dette var imidlertid samlede tall for fredag 23. til og med mandag 26. juli.

Torsdagens tall representerer prøver tatt fra 26. til og med 28. juli - men brorparten stammer fra tirsdag 27.

- Det er først og fremst ett døgn som er representert. 27. mai hadde vi 48 smittetilfeller. Det viser at vi ligger på cirka 50 per døgn. Det er jo altfor mye, sier fungerende smittevernoverlege Kjell Haug til Dagbladet.

Vurderer nye tiltak

Tirsdag sa smittevernoverlege Egil Bovim til Dagbladet at kommunen og FHI var enige om at det ikke var «noen spesifikke tiltak som roper» på kommunen.

Nå vurderer kommunen nye tiltak likevel.

- Vi synes at vi ligger på et for høyt nivå nå. Vi skal ha et møte med FHI klokka 13.00, for å diskutere om det er grunnlag for å iverksette lokale tiltak i Bergen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer