Kim André (34) og Benjamin (7) døde i ulykke:

- Ligger på pappas arm

Kim André Nielsen (34) og Benjamin Sørvang Nielsen (7) omkom i en tragisk ulykke i Danmark. Onsdag ble det holdt begravelse for dem i Haug kirke i Hokksund.

PÅ PAPPAS ARM: Benjamin Sørvang Nielsen ble gravlagt på pappa Kim André Nielsens arm. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
PÅ PAPPAS ARM: Benjamin Sørvang Nielsen ble gravlagt på pappa Kim André Nielsens arm. Foto: Lars Eivind Bones / DagbladetVis mer

«För att du finns. För att du kan. Du leder vågorna mot land. Du river murarna mot världen», lød det fra solisten i en fullsatt Haug kirke under begravelsen for Kim André Nielsen (34) og Benjamin Sørvang Nielsen (7).

Solisten sang den samme sangen i samme kirke for sju år siden – da Kim André og hans kjæreste siden ungdomstida giftet seg.

- Den sammensveisede familien ble splittet. Hjerteskjærende og brutalt. Likevel ringte kona selv hjem og orienterte øvrige familiemedlemmer. Det hele kjennes uvirkelig. Som et mareritt vi bare vil våkne fra – men dette er den brutale virkeligheten, sa fungerende prost i Eiker prosti, Runar Liodden, og tilføyet:

- Benjamin ligger her på pappas arm i den hvite kisten. Han ville ha fylt åtte år fire dager etter ulykken.

HEDRET: Benjamin Sørvang Nielsen (7) ble hedret av sine skolevenner, som la ned roser på kista. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
HEDRET: Benjamin Sørvang Nielsen (7) ble hedret av sine skolevenner, som la ned roser på kista. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

Etterlatte til stede

Begravelsen fant sted halvannen uke etter at Kim André og sønnen Benjamin omkom i et sammenstøt mellom en personbil og et tog på en planovergang i Trustrup utenfor Århus i Danmark.

Kona (32) og dattera (6) var også i bilen under sammenstøtet, men kom fra det med mindre alvorlige skader.

Onsdag satt de på første rad.

- I Danmark fikk de oppleve leger og sykepleiere som gråt sammen med dem. Dattera fikk innpakningspapir og kort, slik at hun kunne pakke inn bursdagsgaven hun hadde kjøpt til Benjamin. Her i Hokksund har naboer klippet plen, i tillegg til at mange har sendt hjertevarmende ord, sa Liodden.

Rundt 9000 av kommunens innbyggere bor i Hokksund. Lokalmiljøet har vært preget av det som har skjedd, og mange har vært innom Haug kirke i forkant av begravelsen.

SIGNERT: Fotballklubben hadde signert Benjamins drakt, som lå foran kista. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
SIGNERT: Fotballklubben hadde signert Benjamins drakt, som lå foran kista. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

Fotballinteresse

Kim André ble beskrevet som både rolig og aktiv i oppveksten. I mange år spilte han for Mjøndalen, som forble ett av flere lag i hans hjerte. Benjamin var følsom og rolig, akkurat som faren sin. Sammen delte de den store interessen for fotballen.

- En gang var Benjamin med Kim på Hokksund storsenter. Etter kort tid landet Benjamin på at han ønsket seg en blå Strømsgodset-drakt. Men da satte pappa ned foten. Et sted gikk grensa. Den drakta skulle ikke inn i huset, fortalte Liodden til latter fra de frammøtte.

Drakt fredet

Foran kista lå en signert fotballdrakt med Benjamins navn på, samt en hilsen fra fotballklubben. Under seremonien gikk også Benjamins skolekamerater fra Hokksund barneskole fram og la ned roser på kista.

Egentlig skulle Kim André signere ny kontrakt med Steinberg IF, hvor han har spilt omkring 200 kamper. Etter ulykken bestemte klubben seg for å frede draktnummer sju til minne om ham.

- Som en fotballkompis av Kim sa: Jeg håper at det er en ball og et mål der du og Benjamin er, slik at han kan lære av den beste, sa et gråtkvalt familiemedlem fra alteret.

FULLSATT: Haug kirke var fullsat da familie og lokalmiljø samlet seg for å hedre Kim André Nielsen og Benjamin Sørvang Nielsen. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
FULLSATT: Haug kirke var fullsat da familie og lokalmiljø samlet seg for å hedre Kim André Nielsen og Benjamin Sørvang Nielsen. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

Familiens hilsen

I løpet av seremonien ble det delt ut klemmer og tørket tårer på første rad.

«Tiden vi fikk sammen ble ikke så veldig lang. Men tiden vi hadde sammen var fylt med lek, latter og kjærlighet», sto det skrevet i en hilsen fra kona og dattera.

«Kjære pappa og Benjamin: Jeg savner dere veldig mye», sto det i en egen hilsen fra dattera.