Ligger skadd på vidda

To redningshelikoptre leter fortsatt etter de fire personene som var ombord i Airlifthelikopteret som styrtet på Hardangervidda i 13-tida.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De to redningshelikoptrene har nå fraktet bakkemannskap inn i området hvor helikopteret havarerte i 13-tida. Den 9 mann store letegruppa skal foreta søk etter havaristen, men Sea Kinghelikoptrene klarer ikke å lande i området på grunn av det dårlige været.

Letingen fortsetter

Letingen etter de savnede vil fortsette til tross for det dårlige været i området. De vil trolig fortsette å lete utover natta. Det er dårlig vær i området, men det ser ut til å lette utover kvelden og natta. Hovedredningssentralen på Sola har ansvaret for letingen.

- Vi planlegger å fly inn en beltevogn, telt, ovner og helsepersonell fra Eidsfjord, sier informasjonsleder Sander Bull-Gjertsen ved hovedredningssentralen til TV2-nyhetene.

Ringte på mobilen

Klokka 15.24 klarte piloten å ringe Airlift, som eier helikopteret. På dårlig mobiltelefon fortalte han at helikopteret har havarert mellom Granaluten og Låghelleren i nærheten av Hårteigen på den vestlige delen av vidda. Han fortalte at han selv og de andre passasjerene var skadd.

- Vi har lokalisert området hvor helikopteret ligger, men har ikke funnet selve vraket. Sikten er veldig dårlig. Det er tåke og det snør, opplyser Sander Bull-Gjertsen til Dagbladet :på nettet.

- Klarer dere å komme fram til helikopteret i dag?

- Det får vi inderlig håpe, sier Bull-Gjertsen.

Fire ombord

Det var totalt fire personer ombord i helikopteret. Piloten som har klart å ringe fra mobiltelefonen sin opplyste at han er skadd. I tillegg var to menn og en sju år gammel gutt fra Ullensvang ombord i helikopteret. De tre var i familie.

- Piloten meldte om skadde. Men det var dårlig lyd og vanskelig å høre hva han sa.

- Er det meldt om omkomne?

- Det har vi ikke fått bekreftet, sier Bull-Gjertsen til Dagbladet :på nettet.

Hovedredningssentralen fikk melding om havariet klokka 13.10. De sendte umiddelbart to Seaking-helikoptre, men de har altså foreløpig ikke kunnet finne det havarerte helikopteret.

Det havarerte helikopteret var på vei fra Kinsarvik. De tre passasjerene skulle visstnok se på ei hytte på vidda. Politiet organiserer bakkesøk etter helikoptervraket. Men søket startet fra Kinsarvik, og det kan ta tid før de kommer fram. Dette er den fjerde Airlift-ulykken på tre år, melder TV2 nyhetene.

Dagbladet :på nettet følger helikopterdramaet på Hardangervidda.