Liggestillingen kan være dødsårsak

- Umulig at Obiora døde av kvelertak under pågripelse, sier rettsmedisiner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Eugene Ejike Obiora (48) døde etter en pågripelse i Trondheim sentrum forrige uke. En av politimennene tok halsgrep på mannen da han motsatte seg arrest.

Den foreløpige obduksjonsrapporten av Obiora viste at «Bloduttredelsene, sammenholdt med funn av punktblødninger i øynenes bindehinner, tyder på at dødsårsaken kan skyldes kvelning. Det er imidlertid mulig at mekanisk press mot halsen kan ha utløst hjertestans via nervøse mekanismer».

- Dette kunne være forenlig med konsekvensene av et grep mot halsen. Men dersom Obiora har levd etterpå, kan ikke dette halsgrepet være dødsårsak, sier Torleiv Rognum, professor ved Rettsmedisinsk institutt i Oslo, til adressa.no.

Liggestillingen dødsårsak?Dermed kan det være andre årsaker enn kvelning ved halsgrep, som førte til at 48-åringen ble bevisstløs og døde.

Obiora skal ha ligget på magen med håndjern på da politiet ble oppmerksom på at han hadde mistet bevisstheten.

- Det er kjent at pågrepne personer har dødd etter å ha ligget i en lignende stilling, sier Rognum. Ofte har dette rammet ruspåvirkede personer.Rettsmedisineren ser ikke bort fra at dette kan være en mulig dødsårsak.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer