Lighter-lek var brannårsak

Avdøde Inge Myran (8) lekte med lillebroren da fjøset tok fyr.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lensmannen i Hemne og Snillfjord opplyser at brødrenes lek med en lighter var årsaken til at et fjøs brant ned i Ytre Snillfjord i Sør-Trøndelag mandag kveld. Storebror Inge Myran (8) omkom i brannen.

Brødrene lekte med en lighter i fjøset. Vi antar at brannårsaken skyldes barnas lek med denne. Teknikerne har avsluttet åstedsgranskingen og vil avlevere en rapport til meg i løpet av kort tid, sier lensmannen Jostein Rindal ved Hemne og Snillfjord lensmannskontor til NTB.

Broren på sju år kom seg ut av fjøset uten fysiske skader. Rindal forteller at flere vitner som befant seg på gården tirsdag, er blitt avhørt i forbindelse med starttidspunktet for brannen og hvordan den oppsto.

Lillebroren og familien får tirsdag krisehjelp. Politiet bekreftet mandag kveld at det er funnet levninger etter et menneske i brannruinene i Ytre Snillfjord i Sør-Trøndelag, og at dette må være den savnede åtteåringen.

- Vi har funnet levninger i brannruinene etter et menneske som etter all sannsynlighet er gutten, sier operasjonsleder Birgit Monsås ved Sør-Trøndelag politidistrikt til adressa.no.

Politiet hadde tidligere et håp om at gutten hadde stukket til skogs og gjemt seg da brannen startet. Fjøset var overtent da brannmannskaper fra både Hemne og Snillfjord ankom stedet etter at det ble slått full alarm klokka 11.05. Det brant i store mengder gjødsel. Det skal ikke ha vært dyr i fjøset.

(NTB)

<B>TRAGEDIE:</B> Fjøset var overtent da politi og brannvesen kom til stedet ved 11-tida i går, og brannen ble først slukket ved 18-tida.