Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Lightere bannlyses på fly

Røykeforbudet har alt eksistert en stund på amerikanske fly. Nå får du snart heller ikke lov å ta med deg lighteren i lomma eller i veska di.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

USAs kongress satte i går lightere som drives av butan, som ofte bare går under navnet lighter-gass, på den lange lista over hva du ikke får ha med deg gjennom sikkerhetskontrollen.

Det er senatorene Ron Wyden fra Oregon og Byron Dorgan fra Nord-Dakota som har forsøkt å få igjennom lovforslaget i over et år, og nå altså har lykkes.

- Da jeg hørte at de eksplisitt, i sine regler, sa at du kunne ta med to butan-lightere og fire fyrstikkesker om bord, tenkte jeg, «hva er det de har drukket?» sier Dorgan til AP.

Han henviser til FBI-rapporter om at «sko-bomberen» Richard Reid ville ha klart å sprenge et trans-atlantisk jetfly i lufta for tre år siden, om han hadde hatt med seg en lighter.

Loven trer i kraft 60 dager etter at president George W. Bush har undertegnet lovforslaget. Dersom du bare ha med deg lighteren likevel, går det greit om du har den i innsjekket bagasje. Eller tar med deg fyrstikker, som fremdeles er lovlig.

BANNLYST: Er det en butan-lighter, kan du ikke ta den med gjennom sikkerhetskontrollen.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media