<strong>STYRTRIK LIKEVEL:</strong> Utenriksminister Jonas Gahr Støre er langt rikere enn det ligningstallene i dag viser. Foto: Marit Hommedal / SCANPIX
STYRTRIK LIKEVEL: Utenriksminister Jonas Gahr Støre er langt rikere enn det ligningstallene i dag viser. Foto: Marit Hommedal / SCANPIX Vis mer

Ligningsbrøler rammet Støre

Jonas Gahr Støre står oppført med 29 millioner for lite i formue.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| Da utenriksminister Jonas Gahr Støre sjekket sine egne formuestall i dag, oppdaget han raskt at noe var galt.

- Han tok kontakt med sin revisor og fikk beskjed om at den innsendte ligningen for 2008 viste en formue på 40 millioner kroner, ikke drøyt 11 millioner som ligningen viser, sier Støres kommunikasjonssjef, Bjørn Jahnsen til Dagbladet.

Støre vil nå ta kontakt med Oslo ligningskontor for å rydde opp i ligningsflausen.

På topp igjen
I ligningen for 2008 står Støre oppført med en formue på 11 088 448 kroner, mens formuen hans i 2007 var på 32 569 186. Men ifølge Støre har ikke formuen blitt drastisk redusert. Tvert i mot har den økt med om lag 8 millioner kroner.

Dersom den innsendte ligningen på 40 millioner kroner er riktig, fyker han igjen forbi den nye fiskeriministeren som for en kort stund figurerte som regjeringens rikeste. Lisbeth Berg-Hansen står oppført med en formue på om lag 18 millioner kroner i 2008.

Jonas Gahr Støre kommer fra en styrtrik Oslo-familie som tjente sine penger gjennom å selge ovnsprodusenten Jøtul.

Flere feil
Feilen i Støres ligning viser at tallene i skattelistene ikke alltid er riktige. Tidligere i dag skrev Dagbladet om hvordan skattemyndighetene glemte å føre opp 700 millioner kroner i formue på ligningen til investor Jan Haudemann-Andersen (51). Dermed framsto han som vesentlig blakkere enn det han i virkeligheten er.

Avdelingsleder i Skatt Øst, Inger-Berit Andersen sier til Dagbladet at likningstabben skyldes en feil ved registrering, som kontrollrutinene til Skatt Øst ikke fikk fanget opp.

- Vi kjører kontroller hele tida, så dette ville nok ha blitt oppdaget til slutt, men vi har ikke fått oppdaget det før vi måtte legge ut ligningen i dag, sier Andersen.

Hun forklarer at Skatt Øst håndterer 1,1 million skatteytere, men understreker at det er svært sjelden at slike feil skjer.

- Men det er beklagelig at skatteytere ikke får riktig skatteoppgjør med én gang, særlig fordi dette er noe vi bestreber oss veldig på.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer