Ligningsbrøler rammet Støre

Jonas Gahr Støre står oppført med 29 millioner for lite i formue.

STYRTRIK LIKEVEL: Utenriksminister Jonas Gahr Støre er langt rikere enn det ligningstallene i dag viser. Foto: Marit Hommedal / SCANPIX
STYRTRIK LIKEVEL: Utenriksminister Jonas Gahr Støre er langt rikere enn det ligningstallene i dag viser. Foto: Marit Hommedal / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| Da utenriksminister Jonas Gahr Støre sjekket sine egne formuestall i dag, oppdaget han raskt at noe var galt.

- Han tok kontakt med sin revisor og fikk beskjed om at den innsendte ligningen for 2008 viste en formue på 40 millioner kroner, ikke drøyt 11 millioner som ligningen viser, sier Støres kommunikasjonssjef, Bjørn Jahnsen til Dagbladet.

Støre vil nå ta kontakt med Oslo ligningskontor for å rydde opp i ligningsflausen.

På topp igjenI ligningen for 2008 står Støre oppført med en formue på 11 088 448 kroner, mens formuen hans i 2007 var på 32 569 186. Men ifølge Støre har ikke formuen blitt drastisk redusert. Tvert i mot har den økt med om lag 8 millioner kroner.

Dersom den innsendte ligningen på 40 millioner kroner er riktig, fyker han igjen forbi den nye fiskeriministeren som for en kort stund figurerte som regjeringens rikeste. Lisbeth Berg-Hansen står oppført med en formue på om lag 18 millioner kroner i 2008.

Jonas Gahr Støre kommer fra en styrtrik Oslo-familie som tjente sine penger gjennom å selge ovnsprodusenten Jøtul.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.