Ligningssjef anmeldt

Ligningssjef Jan Bjørn Evja i Birkenes ble i går politianmeldt mistenkt for å ha unndratt nærmere 200 000 kroner i skatt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I et intervju med Fædrelandsvennen forteller ligningssjef Evja at pengene har vært brukt til husbygging og at gjelden etter hvert ble uhåndterlig. Han angrer bittert på at han ikke bad om hjelp for å løse gjeldsproblemene som oppsto for 10-12 år siden. Evjas eiendom fremstår i følge avisa som «ytterst elegant og velholdt».

Fylkesskattesjefen i Aust-Agder har nå tatt affære. I går ble Evja anmeldt til politiet mistenkt for å ha latt være å betale nærmere 200 000 kroner i skatt.

- Saken er alvorlig. Ligningssjefen i Birkenes må gjøre opp for seg som enhver annen. Det grove i saken er at vi her har å gjøre med en ligningssjef som unndrar midler til beskatning. Vi snakker om misbruk av stillingen. Vi anmelder saken til politiet. Dessuten vil krav om etterskatt med renter bli lagt fram for ligningsnemnda i kommunen, sier fylkesskattesjef Liv Kjosås til Fædrelandsvennen.

Tidligere ligningssjef Jan Bjørn Evja ønsker ikke å kommentere fylkesskattekontorets beslutning.

Evja ble avslørt ved en rutinekontroll fra Fylkesskattekontoret sist høst. I januar ble han tvunget til å si opp stillingen som ligningssjef i Birkenes.