Lik funnet i bolighus

Politiet fant i ettermiddag liket av en ung kvinne i en bolig i Moss, etter å ha fått tips av publikum. Mannen som eier leiligheten er nå etterlyst av politiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

På pressekonferansen som begynte klokka 17, fortalte politiet at de har funnet liket av en ung kvinne i en leilighet som ligger ved Malakoff videregående skole i Moss. Leiligheten er i andre etasje, i første er det en kiosk.

NRK Østfold melder at liket ligner den 14 år gamle Chi Mong Tran. Den døde skal ha samme alder og kroppsstørrelse som Chi. Politiet har informert de pårørende om at det kan være Chi som er funnet i huset.

Dødsårsaken er foreløpig ikke kjent, men politiet karakteriser det som mistenkelig.

Politiet foretar nå tekniske undersøkelser i leiligheten.

Mann etterlyst

Boligen ligger like ved stedet hvor Øreåsen-jenta sist ble sett søndag kveld. Politiet fikk tips fra publikum om at jenta kunne befinne seg i leiligheten, og fikk en rettslig kjennelse til å ta seg inn.

- Etter opplysninger fra etterforskningen som har pågått de siste to dagene etter den savnede, gikk politiet i dag inn og gjennomsøkte en hel gård, sier politiavdelingssjef Øyvind Sverdstrup.

Betjenter fra Rygge lensmannskontor brøt seg inn, fant jenta død og trakk seg umiddelbart ut igjen.

Tirsdag snakket politiet med eieren av leiligheten, men da de kom til leigligheten i ettermiddag var ikke eieren der. Mannen er nå etterlyst, melder Moss Avis.

Han er av utenlandsk opprinnelse men, politiinspektør Jan Granrud vil ikke si noe om mannens alder, eller om han i likhet med jenta har bakgrunn fra Vietnam. Mannen har status som vitne. Granrud sier at det ut fra foreliggende opplysninger ikke er grunn for siktelse eller mistanke mot ham.

Overfor NTB utelukker ikke Kripos-sjef Arne Huuse at Interpol vil kobles inn i forbindelse med jakten på den etterlyste.

Den norsk-vietnamesiske jenta fra Rygge i Østfold ble sist sett av ei venninne som var på samme buss. 14-åringen sa på bussen at hun skulle på besøk til en person som bor nær holdeplassen. Denne personen sa imidlertid til politiet tirsdag at 14-åringen ikke hadde kommet.

ORENTERTE: Øyvind Sveisrup, avdelingssjef etterforskning, lensmannsfullmekting Jan Onarheim og til høyre lensmannen i Rygge, John Kasper Harmansen. Disse orienterte i ettermiddag pressen om likfunnet i Moss.
BESTEVENNINNER: Chi (t.v.) har vært forsvunnet siden søndag. Venninnene Kristine Lia Aasmundseth og Silje Nordby kan nå få svar på sine spørsmål rundt forsvinningen.