Lik funnet i jakten på savnet ambassadør i Brasil

- Vi har funnet en bil med et lik inni.

SAVNET: Hellas' ambassadør til Brasil forsvant for tre dager siden under en familieferie i Rio de Janeiro. Funnet av et lik i en utbrent bil knyttes til saken.Foto: Marcos CORREA / AFP / NTB Scanpix
SAVNET: Hellas' ambassadør til Brasil forsvant for tre dager siden under en familieferie i Rio de Janeiro. Funnet av et lik i en utbrent bil knyttes til saken.Foto: Marcos CORREA / AFP / NTB ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet i den brasilianske storbyen Rio de Janeiro har funnet et lik i en utbrent bil som skal ha blitt leid av Hellas' ambassadør til Brasil, Kyriakos Amiridis (59), melder BBC.

Grekeren har vært savnet siden han forsvant for tre dager siden da han var på ferie med familien i den brasilianske storbyen. Myndighetene har bedt om hjelp til å finne ham.

- Vi har åpnet sak for å etterforske ambassadørens forsvinning, skriver delstatspolitiet i Rio i en pressemelding.

- Bilskiltene stemmer

Amiridis ble sist sett mandag i byen Nova Iguacu like utenfor Rio de Janeiro. Han skal ha ringt kona si for å fortelle at han var på vei ut. Siden har ingen hørt fra ham

Den utbrente bilen ble funnet i samme by torsdag. Nå jobber rettsmedisinere med å stadfeste identiteten til liket.

- Det vi kan bekrefte akkurat nå er at vi har funnet en bil i Nova Iguacu-området med et lik inni og det blir etterforsket, sier en politikilde, ifølge NTB.

Ifølge TV-kanalen Globo stemmer nummerskiltene på den utbrente bilen overens med registreringsnummeret på leiebilen Amiridis kjørte, skriver Reuters.

Voldelig nabolag

Amiridis forsvant mandag etter et besøk hos venner av hans brasilianske kone i et fattig nabolag preget av mye vold.

Politikommissær Evaristo Pontes sier at de så langt ikke mistenker bortføring, ettersom det ikke har kommet noe krav om løsepenger.

- Hvis det var snakk om det, ville bortførerne ha tatt kontakt allerede, sier han til det brasilianske nyhetsnettstedet UOL, ifølge NTB.

59 år gamle Amiridis hadde vært på ferie i Rio sammen med familien siden 21. desember da han forsvant. Han skulle etter planen fly tilbake til Brasília 9. januar.

Gresk UD bekrefter at familien ikke har fått kontakt med Amiridis siden mandag.