Lik funnet under bru

JEVNAKER/OSLO (Dagbladet.no): To teknikere fra Kripos er tilkalt, etter at en mann i 20-årene ble funnet død under ei bru på Jevnaker i ettermiddag. Politiet etterforsker dødsfallet som mistenkelig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet fikk melding om dødsfallet rundt klokka 1625 i ettermiddag. Mannen ble funnet på en gangvei under Nybrua ved Randselva på Jevnaker. Politiet har sperret av et stort område ved brua, og trafikken er omdirigert.

Politiinspektør Gunnar Ringen ved Vestoppland politidistrikt opplyste på en pressekonferanse klokka 21 i kveld at den omkomne foreløpig ikke er identifisert, men at politiet tror han er rundt 20 år gammel.

- Vi håper å ha identifisert mannen i løpet av kvelden, sa Ringen på pressekonferansen.

Mistenkelig dødsfall

Jevnaker lensmannskontor har innkalt ekstramannskaper fra tilliggende lensmannskontor og politidistrikt. De har også bedt om bistand fra Kripos, som har sendt to tekniske etterforskere til Jevnaker.

- Totalt er det nå 12 personer som arbeider med saken, sier lensmann Wernar Karlsen.

Fikk fire tips

Politiet mottok fire ulike tips om at det lå en person på gangveien under brua, og rykket ut. De sier de foreløpig etterforsker saken som et mistenkelig dødsfall.

- Vi ønsker å finne ut hendelsesforløpet forut for dødsfallet, sier politiinspektør Ringen.

Politiet skal nå avhøre de fire tipserne og andre forbipasserende på stedet. I tillegg vil de søke informasjon fra nabolaget.

Politiet vet omtrent hvor lenge den døde har ligget under brua, men ønsker ikke å opplyse dette foreløpig.

Politiet sier at de først fikk melding om at det var en person som hadde ramlet i elva også, men de opplyser nå at dette er avkreftet.

En sykkel står på brua over stedet der den døde ble funnet, men politiet ver foreløpig ikke om sykkelen har noe med den omkomne å gjøre.

Kripos på vei

Politiførstebetjent Tone Bærland hos Kripos sier til Dagbladet.no at to tekniske etterforskere er på vei til Jevnaker. De kommer fram i kveld.

- Utover det kan jeg ikke kommentere noe, sier Bærland.

Teknikernes oppgave er å finkjemme åstedet for tekniske spor som hår, fotavtrykk og liknende.

Foto: SCAPIX
RYKKET UT:Brannvesenet rykket ut til brua, etter at de først fikk melding om at det dreide seg om en drukningsulykke. Det viste seg seinere å være feil.Foto: ALEKSANDER NORDAHL
AVHØR: Politiet er forløpig tilbakeholdne med informasjon, og har sperret av hele brua. Fire vitner er inne til avhør.Foto: ALEKSANDER NORDAHL