Lik pensjon

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
  • Regjeringen vil endre loven slik at kvinner og menn får større mulighet for lik utbetaling i pensjonsordninger i privat sektor. For å rette på ulikheter foreslår regjeringen at bedrifter skal betale en høyere premie for kvinner enn for menn dersom dette er nødvendig for at alderspensjonen skal bli like stor. De bedriftene som ikke retter seg etter pålegget, vil miste dagens skattefordeler ved ordningen, ifølge forslaget fra finansminister Per-Kristian Foss (H).
  • Det er på høy tid at politikerne griper inn og retter opp en forsikringspraksis som er kjønnsdiskriminerende. Det er kvinners høyere levealder som har ført til at kvinners pensjoner er dyrere enn menns. Pensjonsordningene i offentlig sektor, gjennom Statens Pensjonskasse og Kommunal Landspensjonskasse, er kjønnsnøytrale. Vi vet ikke om regjeringen vil få flertall på Stortinget for sitt forslag. Uansett er intensjonen i forslaget godt.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer