Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Lik skylt i land i ferieparadiset

Tre dykkere er funnet døde, skylt i land på strender på Sicilia. Framstår som et mysterium.

FUNNET DØDE: Ett av likene var skylt i land ikke så langt fra perlen Cefalú. Foto: Aleksandar Todorovic / Shutterstock / NTB scanpix
FUNNET DØDE: Ett av likene var skylt i land ikke så langt fra perlen Cefalú. Foto: Aleksandar Todorovic / Shutterstock / NTB scanpix Vis mer

De to første ble skylt i land i området ved ferieperlen Cefalú og Casel di Tusa på Sicilias nordkyst. Nå er et tredje lik oppdaget i Contrada Ginestra ned på den italienske øya.

Ingen av likene er identifiserte, og lokale myndigheter har ikke fått rapporter om at noen skal være savnet. Det skal også være vanskelig å fastslå hvor gamle de omkomne er, men det anslås å være mellom 40 og 50 år.

SPORLØST: I denne innsjøen lå svaret på en nesten 30 år gammel forsvinningsgåte. Reporter: Emilie Rydning. Video: CNN og Dagbladet TV Vis mer

Dødsfallene kan derimot være knyttet til narkotikahandel, mener lokale påtalemyndigheter ifølge The Guardian.

- Vi kan ikke utelukke at de har vært med på et skip som har fått problemer i de sterke vindene som herjet langs kysten rundt da de ble funnet. Den andre teorien er at de har vært på et skip som har fraktet narkotika, sier statsadvokat Angelo Cavallo, til La Republica.

De siste dagene skal nemlig et hundretall pakker med narkotika, mer presist cannabis, ha blitt skylt i land på flere strender nord og sørvest på den idylliske øya.

Det skal dreie seg om totalt 100 kilo, til en gateverdi på mer enn ti millioner, ifølge The Guardian. Området rundt øya skal være en vei for narkotikatransport mellom Afrika og Europa.

Rettsmedisinske undersøkelser viser at personene kan ha omkommet for to måneder siden.