Likdelene var fra samme kropp

Svensk politi etterforsker to mystiske funn av likdeler.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbadet.no): I går fikk politiet tips om en stor bag som fløt nær en kai i Danvikskanalen utenfor Stockholm. Politifolkene som kom til stedet fikk bagen opp på land. Kort tid seinere kunne de konstantere at den inneholdt en eller flere innpakkede likdeler.

- Det var et hull i innpakningen. De kunne se at bagen inneholdt kroppsdeler, sier

informasjonsansvarlig Kjell Lindgren ved Stockholmpolitiet til Dagbladet.no.

Bagen ble umiddelbart fraktet bort for nærmere undersøkelser. I øyeblikket blir både bagen og likdelene gransket av rettsmedisinere og politiets kriminalteknikere.

Dumpet ulike steder

Dette er andre gang på kort at politiet kommer over dumpede likdeler i den svenske hovedstaden. Onsdag 30. mars fant tilfeldig forbipasserende flere kroppsdeler innpakket i en søppelsekk i Södermälarstrand i sentrum av Stockholm.

De to funnstedene ligger drøye to kilometer fra hverandre, men politiet mener det er usannsynlig at søppelsekken og bagen ble dumpet på samme sted.

- I så fall må bagen ha flytt omtrent to kilometer motstrøms, sier Lindgren.

Samme lik

Stockholmpolitiet bekrefter i kveld at likdelene stammer fra samme kropp. Tidligere i dag fryktet de at det dreide seg om to parteringsdrap.

- Hvor makabert det enn høres ut, så håper vi at likdelene stammer fra samme kropp. Foreløpig kan vi likevel ikke utelukke at det dreier seg om to ulike likfunn, sa Kjell Lindgren til Dagbladet.no tidligere i dag.

Blant kroppsdelene som ble funnet i mars var hodet og ene hånda til en middelaldrende mann. Han var drept og partert, identiteten hans er ennå ukjent. Trolig fantes det flere likdeler i søppelsekken, men politiet ønsker ikke å gå ut med mer detaljert informasjon av hensyn til den videre etterforskningen.


Politiet bekrefter at de blant annet har lett etter den drepte mannens torso.

- Det er en av delene som mangler fra det første funnet, ja. Forhåpentligvis er det den som er funnet nå.

Massiv vold

Stockholmpolitiet trodde i utgangspunktet at det første likdelfunnet stammet fra en kvinne. Både hodet og hånda skal ha hatt svært feminine trekk, og politiet gikk ut med et retusjert bilde av hodet og en etterlysning av «kvinnen».

- Rettsmedisineren ble svært overrasket da kromosonprøver avslørte at likdelene stammet fra en mann, sier Kjell Lindgren til Dagbladet.no.

Levingene bar preg av massiv vold, men politiet kan ikke fastslå dødsårsaken før de har undersøkt de manglende kroppsdelene.

- Delene vi fant hadde vært utsatt for kraftig vold som i seg selv kan ha vært dødelig. Men siden vitale deler av liket mangler, kan vi ikke utelukke at også andre kroppsdeler har vært utsatt for dødelig vold.

Få tips

Svensk politi har mottatt omtrent hundre tips etter at de gikk ut med bilde av den parterte mannen.

- Men bare 75 av disse lot seg undersøke videre. De aller fleste er nå sjekket ut, uten at vi har fått svar på mannens identitet, eller hva som er skjedd med ham.

Den avdødes alder anslås til mellom 50 og 60 år. Han var omtrent 170 centimeter høy, med blå øyne og skulderlangt, mørkblondt hår med grå striper.

FUNNSTED: I denne kanalen ble bagen med likdelene funnet flytende i går.